Review: Atomic Redster G7/X7

Modeljaar: 2017-2018
Taillering: 115,5-70-112,5
Lengte: 175
Radius: 16,2 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, tip-rocker, metaal

Nota bene: deze review is gebaseerd op de 2017-2018 versie van deze ski. Voor seizoen 2018-2019 is deze ski ongewijzigd, op het uiterlijk na.

Over deze ski

Dit review gaat net zo veel over de G7 als over de X7. Want net zoals dat de afgelopen jaren bij de Redster Edge en Redster XTI het geval was, is de G7 in 175 en 168 exact dezelfde ski als de X7 in de langste twee lengtes (alleen de kleur is anders). De kortste twee lengtes van de X7 zijn overigens gelijk aan de S7. En wie de ski’s niet uit elkaar kan houden: de X7 is weer grijs-blauw, net zoals de oude XTI.

Maar deze G7 heeft dus de langere radius (hoewel dat met 16,2 meter bij 175 best meevalt). Er is nog een langere versie van 181 voor grotere skiërs. Maar of die grotere skiërs aan alleen een langere lengte genoeg hebben waag ik te betwijfelen. Anders dan de 9-serie van de Redster-familie heeft deze lijn geen Servotec. Maar dat niet alleen; ze hebben niet alleen het Servotec achterwege gelaten, ze hebben ook nog wat materiaal uit de kern gehaald, zo lijkt het (het is niet zo, maar zo voelt het wel).

Lichter dan lekker

De ski voelt namelijk bijzonder licht van gewicht. Hij is niet alleen licht, maar skiet ook als een ski die body mist. Niet eens speels, makkelijk te skiën gevoel, maar – voor mij – eerder de negatieve kant van de lichte ski’s. Instabiel, niet lijnvast, een beestje stuiterig. Je lijkt steeds weg te schuiven, weg te zweven. Zeker op harde pistes met oneffenheden (al zijn het maar de ribbels in de ochtend) is het lastig om je lijn te houden. De ski klappert gewoon een beetje en geeft daardoor niet veel vertrouwen.

Maar dat zeg ik als zwaardere skiër. Vaak volgt dan de zin dat een lichtere skiër minder last heeft van deze zaken. Maar in dit geval weet ik dat nog niet. Het is namelijk niet dat ik er doorheen trap, maar dat het in zijn algemeenheid aan massa ontbreekt om lekker op de sneeuw te blijven liggen. Ik vrees dus dat een lichtere skiër er nog meer last van heeft dan een zwaardere.

Conclusie

Ik denk dat dit een heel populaire ski gaat worden, ten onrechte. Er zijn namelijk ski’s die een stuk stabieler zijn en ook licht en makkelijk om te skiën, in lastige sneeuwomstandigheden nog meer. Een ski die vanwege marketing zeer groot zal worden, maar waarvan ik niet zou kunnen zeggen aan wie ik hem zou aanraden.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

7 comments on “Review: Atomic Redster G7/X7Add yours →

  1. Hallo Gijs,
    Met veel plezier heb ik vrijwel alle tests van je gelezen en inmiddels ben ik als sportieve ‘herintreder’ weer helemaal up to date. Complimenten!

    Volgens de skiwinkel is de X7 de opvolger van de Atomic Redster XTi, welke door jou als heel positief wordt beschreven. Afgaande op jouw ervaring, lijkt dit wel een heel andere ski te zijn?
    Gr Jean

  2. Hoi Gigi, ik heb tot nu toe geskied op een Fischer RC4 superior (175-R16), maar ze zijn aan vervanging toe en bij Fischer maken ze zulke ski niet meer. Ik dacht in de X7 een goede vervanger gevonden te hebben , maar ik weeg 90kg dus zo te lezen is hij dan te licht voor mij. Welke ski met dezelfde eigenschappen raad je mij dan aan ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *