Review: Dynastar Speedzone 12 TI

Modeljaar: 2016-2017
Taillering: 121-72-106
Lengte: 174
Radius: 15 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, tip-rocker, Powerdrive technologie

Nota bene: deze review is gebaseerd op de 2016-2017 versie van deze ski. Voor seizoen 2017-2018 en 2018-2019 is deze ski ongewijzigd, op het uiterlijk na.

Over deze ski

Dynastar heeft niet een heel uitdrukkelijke reputatie op het gebied van pisteski’s. Die maken ze altijd al, en goede ook. Maar ze zijn niet zo bekend bij het brede publiek. Maar de mensen díe de Dynastar pisteski’s kennen, weten dat ze stabiel zijn, mooi rond skiën en eigenlijk heel vriendelijk zijn, maar wel op hoge snelheid.

Dat is het beeld dat ìk van Dynastar heb althans. En dat gevoel is bij hun nieuwe lijn een beetje anders. De ski’s zijn nog steeds mooi rond te skiën en ze kunnen erg hard. Maar ze hebben een nieuwe technologie ontwikkeld: Powerdrive. Het komt er eigenlijk op neer dat de sidewall aan de binnenkant van de ski nog eens extra is verstevigd met metaal en rubber-achtige substanties. Dit zou meer grip en vooral meer demping moeten brengen. Maar…

YOLO

Of het aan die nieuwe technologie ligt, weet ik niet. Maar de ski is minder stabiel en lijnvast dan wat ik van Dynastar gewend ben. Dat is niet per se negatief, overigens. Want de ski is zó leuk, dat hij uitnodigt om harder en harder te gaan, met of zonder techniek. Maakt niet uit. YOLO (You Only Live Once). Gaan met die banaan.

En die kans is best reëel ook nog – dat je moet worden afgevoerd in een banaan bedoel ik. Want de ski laat je niet heel mooi skiën. Wel heel hard en met de grootst mogelijke lach van oor tot oor. Maar hij laat je dingen doen die eigenlijk niet heel slim zijn, hij laat je makkelijk over de grens heen gaan van wat verstandig is. Dát is het gevaar van deze ski. Dus als je dan in die banaan belandt, is het een brede lach en een overdosis dopamine die je nog wel even in een roes houdt.

Conclusie

Pure fun. Hij draait makkelijk, kan hard, maar is niet lijnvast en stuitert behoorlijk op kapot geskiede pistes. Eigenlijk best gevaarlijk hoe hard hij je laat gaan. Maar leuk is het wel.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

2 comments on “Review: Dynastar Speedzone 12 TIAdd yours →

  1. Nou, deze stonden ook op mijn lijstje om een keer te testen. Toen ze bij de verhuur in Obergurgl stonden maar gedaan. Pfff inderdaad yolo, ik schoot alle kanten op. Het leken net twee stukken slap plastic, ik kreeg ze niet onder controle. Kan ook aan mij liggen, maar heb ze snel omgeruild. Toen verder op Blizzard Quattro RS, veel stijver en ik voelde mij een stuk veiliger op hoge snelheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com