Review: Rossignol Hero Elite ST TI

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 122-68-104
Lengte: 167
Radius: 13 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, LCT, tip-rocker

Over deze ski

Deze ski heeft weliswaar dezelfde naam als zijn oranje-witte voorganger; in eigenlijk alle andere opzichten is de ski flink veranderd. Een houten kern, twee lagen metaal, volledige sidewall, minimale tip-rocker en de Line Control Technology (een verticaal geplaatste metalen strip over de hele lengte van de ski voor ene constante en stevige buiglijn) zorgen voor energie, grip, stabiliteit en een zeer zeker gevoel.

Dat is eigenlijk best knap. Want deze ski is een stuk lichter dan zijn concurrenten. In gewicht, maar ook in hoe hij zich gedraagt op de sneeuw. Het is een vrolijke, energieke ski die heel makkelijk stuurt. Een beetje springerig zelfs, maar niet op een manier dat hij onvoorspelbaar, instabiel of zoekerig wordt. En dat is een hele prestatie.

Leukerd

Deze ski is gewoon een leukerd. Vrolijk dus, maar ook vriendelijk. Niet makkelijk of mat, maar ook zeker niet heel ingewikkeld om te skiën. Iedereen die zichzelf ‘gevorderd’ noemt of meer kan erop weg en zal er erg veel lol aan beleven.

Technisch skiën vindt deze lat geweldig. Maar gewoon een beetje rotzooien vind hij net zo geweldig. Een erg allrounde ski die niet veel vraagt, maar wel heel veel geeft. Let er wel op dat dit de versie met de Konect binding-interface betreft. Er is ook een versie met raceplaat (R 22); dat is – door die plaat – een veel serieuzer en minder vergevingsgezind ding.

Conclusie

Vergevingsgezind en stabiel, vrolijk en eenvoudig in de omgang. Een leuke levendige slalomski waar zowat iedereen blij van wordt. Alleen als je serieus wil overkomen moet je iets anders zoeken.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

2 comments on “Review: Rossignol Hero Elite ST TIAdd yours →

  1. Ook is er een Hero st titanium te vinden bij xspo.de. Ze zien er verschillend uit als de Hero elite st ti van hetzelfde jaar. Wat zouden de verschillen zijn?

    1. De ST Titanium heeft een lichtere constructie (één laag metaal is vervangen door carbon) en er zit niet de laatste technologie is (LCT). Het is dus eigenlijk in alles een soort ‘light’ versie, qua constructie en qua prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com