Review: Atomic Redster Doubledeck 3.0 SL

Modeljaar: 2015-2016
Taillering: 125,5-69-111
Lengte: 165
Radius: 11,1 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, race-belag, tip-rocker, Doubledeck

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

Dit is een zeer populaire slalomski. En binnen die categorie krijg je ook precies waar je om hebt gevraagd. Erg goede grip, bochten op hoge frequentie, als je een beetje druk geeft krijgt ook echt veel rebound terug.

Net zoals bij de Doubledeck GS van Atomic heb je die extra energie die gedurende de bocht in de carbon versteviging bovenop de ski wordt opgeslagen en die vrij komt tijdens het omkanten. En ook krijg wat rocker, wat de bochtinitiatie echt heel makkelijk maakt.

Alles wat je zou verwachten dus. Maar op twee punten is deze ski echt wel een kleine overpeinzing waard. De demping is praktisch niet aanwezig. Optimaal gevoel voor de sneeuw is een interpretatie; dat je wel heel veel vibraties voelt die ook recht je benen in schieten is een andere ervaring die je ermee kan hebben. En korte bochten bij een slalomski is heel normaal. Maar deze zijn wel heel extreem, wat mij betreft.

Pure specialist

De superkleine radius van deze ski (de meeste andere slalomski’s hebben een radius van 13 meter bij dezelfde lengte) maakt deze ski wel heel specialistisch. Waar de meeste concurrenten nog wel iets aan stabiliteit bieden in grotere, geslipte bochten, is dat bij dit model echt uitgesloten, vind ik. Dus ook al hou je van hele kleine gesneden bochten skiën, iets anders is er ook echt niet bij.

En het gebrek aan demping, waar ik het eerder over had, heeft mijns inziens alles te maken met de minimale sidewall in deze ski. Weliswaar over de hele lengte, maar hij is maar een paar millimeter hoog. De meeste ski’s hebben hem over de hele hoogte van de ski, zodat het wat demping geeft, een constante buiglijn over de hele lengte en wat grip. En aan dat laatste – die grip – ontbreekt het zodra je deze ski geslipt gaat skiën. De kleine radius helpt daarbij ook niet trouwens.

Conclusie

Als je hem puur gebruikt voor het skiën van heel korte gesneden bochten op hoge frequentie is het een mooie ski, als je houdt van een zeer direct gevoel met de sneeuw. Wil je iets meer diversiteit, demping, ook geslipt een bocht kunnen skiën, dan zou ik kijken naar een andere slalomski (Fischer RC4 Worldcup SC, Stöckli Laser SL, Rossignol Hero ST).

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

2 comments on “Review: Atomic Redster Doubledeck 3.0 SLAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *