Review: Atomic Redster G9

Modeljaar: 2017-2018
Taillering: 111-68-97,5
Lengte: 183
Radius: 19,4 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, metaal, Servotec

Nota bene: deze review is gebaseerd op de 2017-2018 versie van deze ski. Voor seizoen 2018-2019 is deze ski ongewijzigd, op het uiterlijk na.

Over deze ski

De Redster-lijn is helemaal vernieuwd. De Doubledecks zijn vervangen door Servotec, wat vooral voor demping zorgt in de voorste helft van de ski. Het is de top-ski in de lijn, wat doorgaans betekent dat vooral de betere skiër er goed op weg kan.

Dat zie je ook in de constructie: houten kern, volledige sidewal, geen rocker, twee lagen metaal: allemaal zaken waar een goede pisteskiër gewoon blij van wordt. Maar is dat genoeg? De Doubldecks – het is lastig om geen vergelijking te trekken met het model dat door deze nieuwe ski vervangen wordt – was een redelijk explosieve lat. Met flink wat rebound door die Doubledeck-constructie en ook stijfheid die maakte dat hij pas op hogere snelheid tot leven kwam. Echt een consumenten-raceski dus. Maar is deze G9 dat ook?

Explosiegevaar nul

Nee. De G9 is niet een consumenten-raceski wat mij betreft. Dat wil zeggen: als ik in een amateur avondcompetitie zou moeten starten om werkelijk scherpe tijden neer te zetten op een uitdagend parcours zou ik een andere ski kiezen. Het ontbreekt aan explosiviteit in de ski. En voor een racer die juist snelheid wil halen uit zijn bochten is dat geen goede zaak.

Voor alle andere skiërs – die dus geen tijden te verbeteren hebben en gewoon lekker willen skiën – is dit een heel goede ski. Grip is erg goed, de ski is makkelijk te sturen, vergevingsgezind op kapot geskiede pistes, kan erg hard en ligt als een huis. Echt een heel goede ski voor de gevorderde skiër – voor de minder gevorderde skiër zelfs. Echt een topper voor op de piste, zowel voor de carvers als de wedelaars onder ons.

Conclusie

Gewoon een heel goede pisteski voor wie graag (middel)grote bochten skiet. Stabiel, met grip en veel skigemak. Maar een (consumenten) raceski is het niet.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

2 comments on “Review: Atomic Redster G9Add yours →

  1. Wat een topski. Heb d’r met een enorme grijns op geskied. Ligt inderdaad als een huis. Zonder onvoorspelbaar te worden kan je d’r loeihard mee (geeft veel zekerheid en is relatief makkelijk te skiën).
    Er is dus geen ‘lanceringsgevaar’ wat wel strookt met Gigi’s commentaar dat er weinig explosiviteit in zit.
    Maar wat een cruisemonster voor de amateur 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *