Review: Atomic Vantage 82 TI

Modeljaar: 2019-2020
Taillering: 122,5-83-109
Lengte: 174
Radius: 17,5 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, titanal Tank Mash, Energy backbone

Over deze ski

Dit is de opvolger van de Vantage 83 CTI. Zelfde doelgroep (smalle allmountain of brede pisteski voor alle sneeuwcondities op de piste), maar deze ski heeft de nieuwe constructie van de bredere Vantage-ski’s die vorig seizoen al was geïntroduceerd. De houten kern die voor de binding in het midden is weggehaald voor gewichtsbesparing en vervangen voor een soort van quasi-doorzichtig laagje materiaal om te voorkomen dat je sneeuw in je snoet krijgt.

Lichtgewicht is dus ook bij deze smalle Vantage het toverwoord. En ook bij deze smalle versie hebben ze stabiliteit willen creëren door de rest van de constructie – dat materiaal dat niet is weggehaald – wat stijver te maken ter compensatie. Maar ook hier is het niet echt gelukt. Of ja, soort van…

Struikelen

Zoals bij de bredere broertjes is de ski alles behalve smooth. Op zich niet erg, er zijn wel meer stijve ski’s die het liefst agressief geskied worden. Als je dat op deze latten probeert, schieten ze echter onder je weg, alle kanten op. Je moet echt een beetje lomp skiën om niet te glibberen, maar kracht zetten maakt dat je ongecontroleerd afketst op elke individuele sneeuwvlok zo ongeveer.

Het is dus een billenknijper die wat mij betreft geen verbetering is ten opzichte van zijn voorganger of zelfs de Blackeye dáárvoor (die behoorlijk zwaar was trouwens). Misschien voor het hele korte wedelwerk in de vallijn op niet al te hoge snelheid. Dan heb je het minst last van de instabiliteit van deze ski. Maar voor lekker wedelen zijn ze weer onhandig breed.

Conclusie

Het is een ski die net als zijn bredere lijn genoten en zijn voorganger een voorbeeld is van hoe een koste wat kost lichtgewicht constructie een ski om zeep kan helpen.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 reacties op “Review: Atomic Vantage 82 TIVoeg die van u toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *