Review: Black Crows Camox

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 130-97-115
Lengte: 186
Radius: 18 m
Constructie: houten kern, sidewall, glasvezel, tip-rocker, tail-rocker, camber ondervoet

Over deze ski

Deze Black Crows Camox is een van de meest allrounde ski’s van dat merk. Dat is dan ook de reden dat ik hem als allmountain ski opvoer. Ondanks de tail rocker en aanzienlijke breedte is deze ski nog zo goed op harde pistes, dat de term freeride – wat impliceert dat deze ski vooral goed is in zachte sneeuw en wat minder op harde – de ski geen recht doet.

Eigenlijk is er niets heel speciaal aan deze ski. Alle standaard ingrediënten zijn aanwezig. Een brede tip en tail zorgen voor goede float bij deze breedte; de camber en wat extra stijfheid onder de binding zorgen voor goede grip en een heel stabiele ski. Hard gaan kan ie zeker; langzaam ook wel, maar dat vindt ie duidelijk minder leuk.

Super allround

De ski carvet goed en houdt zijn lijn. Hij slipt echter ook geweldig, wat hem perfect maakt in eigenlijk elk terrein. Buckels zijn geen enkel probleem, kleine ruimtes ook niet. De tail-rocker maakt dat de ski heel snel pivoteert. De contactlengte is daardoor natuurlijk vrij kort, waardoor een ski langer dan lichaamslengte niet gek is.

Deze ski is ook gewoon erg stabiel in normaal pistegebruik. Kant snel om voor zijn breedte en heeft meer dan voldoende pop. De ski is energiek en speels zonder dat ie als een losbol de berg af komt. Super licht is hij niet, maar zo skiet ie wel. En dat maakt hem speels en stabiel: een zeldzame combinatie.

Conclusie

Speels en stabiel; de ultieme allrounder. Voor vooral gevorderde skiërs die wat tempo maken, maar ook erg leuk in technisch terrein en zachte sneeuw van frisse poeder tot kapot geskiede meuk.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

7 comments on “Review: Black Crows CamoxAdd yours →

 1. Hi Gigi,
  Ik vroeg me af wat voor verschil deze skis hebben in vergelijking tot de Nordica Enforcer 100’s.
  Alvast bedankt voor je reactie!
  Luther

  1. Die ski’s zijn inderdaad heel vergelijkbaar in stabiliteit, veelzijdigheid etc. Als ik dan toch een verschil moet aanwijzen: De Black Crows zijn net wat speelser dan de Nordica’s.

 2. Beste,

  Als ik je scores bekijk van de Blizzard Rustler 9 en de Rossignol experience 84 AI, is er heel wat gelijkenis tussen deze Camox. Klopt dit of zijn er toch nog essentiële verschillen?

  Btw: Super dat je al jouw ervaring deelt – bedankt!

  Michel

  1. Al die ski’s zijn inderdaad heel divers en perfecte keus, maar wel voor verschillende soorten (of beter: formaten) skiërs. De Rossignol is voor de kleinere/lichtere mensen perfect als 50-50 ski, de Black Crows is voor wat zwaardere skiërs perfect voor hetzelfde gebruik; de Rustler 9 zit daar mooi tussenin.

 3. Hoi Gijs,

  Mooie review weer! Heb jij toevallig ook de Navis geskied? Die is net wat breder met 102mm onder de voet. Zijn er grote verschillen tussen deze ski’s?

   1. Thanks voor je reactie! Ja, de breedte zal net wat meer float geven waarschijnlijk. Ik was inderdaad benieuwd of de twee ski’s verder vergelijkbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *