Review: Blizzard Firebird HRC

Modeljaar: 2019-2020
Taillering: 107-76-126
Lengte: 174
Radius: 15,5 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, C-Armour, C-Spine, FDT Plate

Over deze ski

Vorig seizoen lanceerde Blizzard de Firebird-lijn. Een consumenten race-lijn met de WRC (GS) en de SRC (SL). Dit jaar is daar de HRC aan toegevoegd: een iets bredere ski met middenradius, maar verder met dezelfde constructie. Die iets grotere breedte (76 mm) en die midden-radius zouden deze HRC wat veelzijdiger moeten maken in bochtgrootte en in verschillende sneeuwcondities.

De carbon verstevigingen, het metaal, de FDT plaat, de sidewall en de full-camber constructie maakt het een serieuze ski voor serieuze skiërs. Een carver voor sportieve skiërs die min of meer compromis-loos de piste kapot willen skiën. En dat is goed gelukt.

Serieus eenzijdig

Deze ski is inderdaad super stabiel, heeft veel grip en doet het alleen maar beter naarmate je harder gaat. Hij snijdt beter dan dat ie slipt. De tip is direct en niet vergevingsgezind. Als je weet wat je doet en met focus skiet op een strakke piste is dat heerlijk. De bochten zijn voorspelbaar – de ski heeft een radius die constant is, maar niet zo makkelijk te beïnvloeden.

Je weet dus wat je krijgt, maar daar moet je wel klaar voor zijn. Want deze ski is niet vergevingsgezind en zeer direct. Hij heeft een flinke rebound, die echt aan gaat als je wat meer energie en kanthoek in je bochten legt. Makkelijk slippen doet ie niet, op lage snelheid skiën is ook zeker niet de grootste kracht van deze lat. Dus eigenlijk is het de WRC met een kleinere radius. En doet die breedte ook nog wat in zachtere sneeuw? Enig voordeel wat je zou halen uit die paar mm extra onder de voet wordt tenietgedaan door de directe tip die zachte sneeuw niet heel fijn maakt met deze ski.

Conclusie

De WRC met een kleinere radius. Weinig vergevingsgezind en weinig veelzijdig. Hij kan één ding en dat kan hij heel goed.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

3 comments on “Review: Blizzard Firebird HRCAdd yours →

    1. I’ll just answer in English: The Deacons are more versatile, I think. They have a lower instep level and cope better in soft snow and crud or on skied-out groomers. The HRC is more high-end in performance, less forgiving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *