Review: Blizzard Firebird SRC

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 121-68-105
Lengte: 165
Radius: 12,5 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, C-Spine core, C-Armor

Over deze ski

De Blizzard Firebird SRC is helemaal vernieuwd, maar eigenlijk qua gedrag heel vergelijkbaar met zijn voorganger. Er zitten allemaal nieuwe technologieën in: C-Spine Core is de carbon die in de kern is verwerkt voor meer stabiliteit en ‘pop’, C-Armor is een extra carbon stuk onder de binding voor directere overbrenging van krachten.

Hoe de ski het in de sneeuw doet, is dus eigenlijk niet zo veranderd. Nog steeds is het een makkelijk te skiën ski. Stabiel, maar niet heel speciaal. Het is geen adrenalinevat dan continu onder druk staat. Het is een betrouwbare ski voor soepele korte bochten.

Gewoon wel aardig

Deze ski is dus eigenlijk gewoon wel aardig. Of beter: héél aardig. Hij is zo vriendelijk, dat je eigenlijk niet verwacht dat deze ski in de race-lijn zit. Hij gaat hard, je kan er heel precies mee skiën. Maar je voelt daar vrij weinig van. De vering is té goed. Zonder dat je het door hebt ga je hard. Dus wel de prestatie, niet de wauw.

In dat opzicht lijkt deze ski behoorlijk op zijn evenknie van Nordica. Hoewel uit alles (geometrie, constructie) blijkt dat het echt verschillende ski’s zijn, voelen ze geblinddoekt echt identiek. Dat heb ik niet echt geprobeerd overigens. Ze skiën zo vergelijkbaar, dat het niet verwonderlijk lijkt dat Nordica en Blizzard zusterbedrijven zijn in de Tecnica Group. Er zijn verschillende design teams, maar ook duidelijk de nodige kruisbestuiving.

Conclusie

Een makkelijk te skiën, stabiele ski zonder wauw. Hij doet zijn ding, maar is niet erg speciaal. Adrenalinejunkies moeten een andere ski kiezen.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 reacties op “Review: Blizzard Firebird SRCVoeg die van u toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *