Review: Blizzard Rustler 10

Modeljaar: 2017-2018
Taillering: 133-102-122,5
Lengte: 180
Radius: 17,5 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, tp- & tail rocker, DTR Carbon Flipcore

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

Dit is de nieuwe freeridelijn van Blizzard. Met wat carbon in de kern en verder slechts gedeeltelijke lagen metaal is het een vrij licht model. Zet er een pinbinding op en je hebt echt een zeer veelzijdige toerski. Zet er een gewone freeride-binding op en het is een perfecte ski voor eigenlijk alle soorten sneeuw, behalve ijzige pistes. Wat rocker en een vrij veelzijdige 102 mm onder de voet maken dit een zeer goede freeride optie. Combineer het met een smalle pisteski en je bent werkelijk van alle markten thuis.

Met een volledige sidewall en een stevige body voor een ski met deze constructie is hij toch een stuk stabieler dan de specifieke toerski-modellen. Wil je iets meer float omdat je wat zwaarder bent of echt diepere sneeuw verwacht, neem dan de iets bredere Rustler 11 (114 mm, met ook een iets zwaardere kern).

Speels en wild

Deze ski is ‘stabiel’ in de zin dat ie duidelijk alles aankan. De ski is wat springerig, wat in dit geval echt leuk en speels is, en niet onzeker. Hoewel de grip niet optimaal is, kan je er prima over de piste mee skiën. Maar in zachte sneeuw of crud komt de ski echt tot leven en tot zijn recht.

Licht en licht te skiën, makkelijk om te gooien en korte bochten mee te slippen in de kleine ruimte. Maar in grotere bochten op snelheid vind ik hem nog veel zekerder aanvoelen. Ik vertrouw hem volledig zonder de klassieke demping. Hij hobbelt dus wel wat door het terrein, maar ik heb geen enkele keer het gevoel gehad van controleverlies. En dat skiet heel prettig. Kan je je lekker op je lijn focussen.

Conclusie

Lichte, makkelijk te skiën freeride ski, waarmee je ook gewoon over de piste haar huis kan skiën. Zeer allround in gebruik, levendig en makkelijk te skiën.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

3 reacties op “Review: Blizzard Rustler 10Voeg die van u toe →

  1. Leuke review van een leuke ski. Ik lees overigens op andere sites, waaonder Blizzard website, dat er wel een beetje metaal in de constructie zit.

    1. Er zit inderdaad een beetje metaal in: direct onder de binding zodat die beter erin geschroefd kan worden en voor wat extra demping. Maar in de rest van de lat is de hoeveelheid metaal verwaarloosbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *