Review: Dynastar Legend X88 Ti

Modeljaar: 2017-2018
Taillering: 125-88-109
Lengte: 180
Radius: 18 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, metaal, Powerdrive, tip-rocker

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

Deze nieuwe allmountain lijn van Dynastar verbindt de (tegenwoordig allemaal lichtgewicht) freeride latten van het merk (de vorig jaar geïntroduceerde Mythic) en de pisteski’s van het merk (de Speedzone-modellen). Met breedtes van 75 tot 106 mm onder de voet beslaan ze ook echt een heel brede range.

Qua constructie hebben ze ook features meegekregen van beide kanten van het spectrum. De vorm van de ski en het rockerprofiel komt uit de freeride-hoek van het merk, terwijl de Powerdrive-technologie (een gelaagde sidewall die voor meer grip moet zorgen) is geleend van de Speedzone-modellen. Maar wat is dan het resultaat van die hele verzameling?

Softie

Eigenlijk vond ik de voorganger (Powertrack) beter. De Legend X88 heeft minder grip, pit, rebound en stabiliteit. Hard gaan op de piste vond ik eigenlijk gewoon eng. Niet erg lijnvast, geen vertrouwen als ik hem op de kant zette: hij zwabberde flink met een grote, te zachte punt die flapperde in de voorbij komende lucht. Voor een allmountain ski – die het dus ook op de piste gewoon goed moet doen, vind ik – dus wel een beetje zwak.

Maar in de diepe sneeuw was het ook niet heel prettig. De ski is namelijk vrij zacht en je voelt gewoon de sneeuw tegen de tip drukken en deze bijna dubbelvouwen. Nu ben ik een relatief zware skiër, maar ik durf te stellen dat zelfs een lichtere skiër dit probleem zou merken. Je wordt steeds tegengehouden; invloeden van buitenaf (sneeuw vooral) hebben meer effect op de ski dan ikzelf. En dat geeft geen lekker gevoel.

Conclusie

Een zachte en daardoor te instabiele ski. Voor lichtgevorderde skiërs zou deze constructie misschien passen, maar dan zijn er denk ik betere modellen op de markt.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 comments on “Review: Dynastar Legend X88 TiAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *