Review: Dynastar Powertrack 89

Modeljaar: 2015-2016
Taillering: 126-89-110
Lengte: 179
Radius: 17 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, metaal, tip-rocker

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

Dynastar heeft al een aantal jaren in hun poederski’s (de Cham-serie) een profiel van de ski die ideaal is voor poeder. Een lange, aan de buitenkant afgeronde, tapse tip met flink wat rocker erin. Maar wel een sidewall die helemaal doorloopt, waardoor die punt niet een flapperlap wordt voor op de ski.

Dynastar heeft (voor mij) ook echt als kenmerk dat het middendeel van de ski ‘smooth’ en goed gedempt is. Niet heel actief, maar relaxed en een beetje in slow-motion. Dat geeft niet een heel sportief, maar wel een heel vertrouwd gevoel op de piste. Zeker op ijzige stukken of in sneeuw met verschillende consistenties is zo’n stabiel gevoel heerlijk. Je krijgt het idee dat je alles aankan.

In de Powertrack 89 hebben ze die twee kwaliteiten weten te verenigen. Het is een beetje als zo’n mythisch beest: het lichaam van het ene dier met de kop van een ander dier. En in dit geval hebben ze de twee juiste dieren uitgezocht.

Smooth en zeker

De tip – of tenminste, de eigenschappen ervan – hebben ze genomen van de Cham-serie. Diezelfde tapse, afgeronde vorm die makkelijk met het terrein meegaat en in zachte sneeuw mooi blijft drijven. De achterste ¾ van de ski is die stabiele, mooi rond skiënde constructie die hun pisteski’s dat heerlijke glijdende, gedempte gevoel geeft.

Maar de ski wordt er niet zwaar of log of traag door (qua reactiesnelheid). Sterker nog: het is een van de lichte ski’s in deze klasse. Niet alleen in gewicht (zeker voor een ski met metaal erin), maar voor als ook licht om te skiën. Hoewel de Powertrack stabiel en stevig genoeg is om mij met mijn 87 kg op flinke snelheid naar beneden te brengen zonder dat ik er echt doorheen trap, is hij ook voor lichtgewichten of beginnende freeriders een hele goede optie. Conistent, betrouwbaar, kost niet veel energie (maar gééft ook niet zo veel energie). Maar ook goede float en meer dan fatsoenlijke kantengrip. Rebound heeft ie niet veel maar demping des te meer. En topper voor lichte, niet krachtige of relatief onervaren allmountain skiërs.

Conclusie

Het beste van twee werelden gecombineerd in één ski. Een knalski is het niet, maar stabiel, goed gedempt en veelzijdig is hij zeker. Er zijn twee versies van deze ski: de Powertrack 89 (zonder toevoeging) is voornamelijk zwart en wordt ‘flat’ (dus zonder binding) verkocht. Er is ook nog de Powertrack 89 Fluid X, dat is exact dezelfde ski maar dan voornamelijk groen en met een prima bindingsysteem erop van Look.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

1 reactie op “Review: Dynastar Powertrack 89Voeg die van u toe →

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *