Review: Dynastar Speedzone 10 TI

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 120-73-104
Lengte: 175
Radius: 15 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, tip-rocker, Powerdrive technologie

Over deze ski

Sinds vorig jaar heeft Dynastar de Speedzone lijn. Dat zijn allround pisteski’s voor alle niveaus. De 10 is de tweede in de lijn, alleen de 12 TI en de meer op raceski’s gebaseerde 14 gaan er boven (maar dit is weer echt een ander kaliber ski, dus een beetje verwarrend dat ie dan weer in deze lijn zit).

De 10 TI is dus het ‘minder heftige’ broertje van de 12 TI. Die heb ik op deze site beschreven als een YOLO-ski: een speelse ski die de skiër verder laat gaan dan goed voor hem is. Ik heb die ski – de 12 TI – echter ook veel mensen aangeraden als speelse ski die zeer allround inzetbaar is. Voor hoog tempo of laag tempo, voor grote en voor kleinere bochten, voor hoog niveau skiër en voor de minder geoefende wintersporter.

Baksteen

Maar waarom begin ik nou over de 12? Dit review gaat toch over de 10? Klopt. Meestal is het zo in een lijn dat het hoogste nummertje ook de heftigste ski is, het lastigst om te skiën. Technisch gesproken. In deze lijn van Dynastar is dat anders. De 12 is smooth, zeker, vrolijk, leuk. De 10 daarentegen is serieus, niet om mee te spelen, bijna gevaarlijk.

En dan bedoel ik niet dat het ook een soort speelse losbol is die je in problemen gaat brengen. De 10 TI is lastig te skiën, vereist focus en aandacht en er is eigenlijk niet veel leuks aan. De ski heeft een zeer kleine doelgroep qua niveau en stijlen. Dat maakt dat er veel ski’s zijn die ik mensen veel eerder zou aanbevelen. De Speedzone 12 TI bijvoorbeeld.

Conclusie

De Speedzone 10 TI is een ski die niet slecht is, maar in alle aspecten van de ski zijn er betere te vinden. Neem de 12 TI bijvoorbeeld. Die is smoother, stabieler, leuker en veelzijdiger. Vergeet deze 10 TI. Koop de 12 TI.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 reacties op “Review: Dynastar Speedzone 10 TIVoeg die van u toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *