Review: Dynastar Speedzone 12 TI

Modeljaar: 2016-2017
Taillering: 121-72-106
Lengte: 174
Radius: 15 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, tip-rocker, Powerdrive technologie

Nota bene: deze review is gebaseerd op de 2016-2017 versie van deze ski. Voor seizoen 2017-2018, 2018-2019 en 2019-2020 is deze ski ongewijzigd, op het uiterlijk na.

Over deze ski

Dynastar heeft niet een heel uitdrukkelijke reputatie op het gebied van pisteski’s. Die maken ze altijd al, en goede ook. Maar ze zijn niet zo bekend bij het brede publiek. Maar de mensen díe de Dynastar pisteski’s kennen, weten dat ze stabiel zijn, mooi rond skiën en eigenlijk heel vriendelijk zijn, maar wel op hoge snelheid.

Dat is het beeld dat ìk van Dynastar heb althans. En dat gevoel is bij hun nieuwe lijn een beetje anders. De ski’s zijn nog steeds mooi rond te skiën en ze kunnen erg hard. Maar ze hebben een nieuwe technologie ontwikkeld: Powerdrive. Het komt er eigenlijk op neer dat de sidewall aan de binnenkant van de ski nog eens extra is verstevigd met metaal en rubber-achtige substanties. Dit zou meer grip en vooral meer demping moeten brengen.

Spannend

Grip heeft de ski ook zeker. Niet te vergelijken met een raceski uiteraard, maar voor een piste allrounder echt mooie grip. Maar wat deze ski bijzonder maakt is het speelse karakter. Hij draait makkelijk, zowel geslipt als in gesneden bochten. Hij inspireert vooral tot het hebben van plezier. Er zijn ski’s die serieuzer zijn, betrouwbaarder aanvoelen, lijnvaster lijken.

Nadeel van die speelsheid is dat het niet zo’n bijtertje is. Hij gaat niet overal doorheen in één strakke lijn, maar kan wat meer zijn eigen weg zoeken op kapot geskiede pistes. Hij is betrouwbaar in het feit dát ie je veilig beneden brengt, ongeacht je stijl. De manier waarop deze ski dat doet is soms verrassend out-of-the-box en mogelijk niet de lijn die je verwacht. Dat maakt het spannend op een leuke manier.

Conclusie

Pure fun. Hij draait makkelijk, kan hard, brengt je zeker beneden. Maar hij laat je ook andere dingen doen dan die je verwacht. Hij daagt je uit wat los te komen uit een keurslijf. Maar een betrouwbare ski voor bijna elk type skiër die er van houdt af en toe verrast te worden.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

3 reacties op “Review: Dynastar Speedzone 12 TIVoeg die van u toe →

  1. Nou, deze stonden ook op mijn lijstje om een keer te testen. Toen ze bij de verhuur in Obergurgl stonden maar gedaan. Pfff inderdaad yolo, ik schoot alle kanten op. Het leken net twee stukken slap plastic, ik kreeg ze niet onder controle. Kan ook aan mij liggen, maar heb ze snel omgeruild. Toen verder op Blizzard Quattro RS, veel stijver en ik voelde mij een stuk veiliger op hoge snelheid.

  2. Ik vind deze dynastars de Max!! Je kan er alles mee doen, kort en lange bochten, voelen echt stabiel aan en je kan er hard mee gaan!! Idd wat speels ma maakt het leuk, je wil toch niet heel de dag hetzelfde doen! Aanrader!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *