Review: Dynastar Speedzone 4×4 82 (Pro)

Modeljaar: 2019-2020
Taillering: 130-82-110
Lengte: 179
Radius: 16 m
Constructie: kern van hout en PU (Hybrid Core), volledige sidewall, tip-rocker, twee lagen metaal (alleen bij de Pro)

Over deze ski

Dynastar heeft al een paar jaar de Speedzone pisteski’s. Vorig jaar kwam daar aan de allmountainkant de Legend-X lijn bij. Vanaf nu is er ook een tussenvorm: de Speedzone 4×4. De analogie met auto’s is snel gemaakt. Als de Speedzone een stabiele stationwagon is, dan is de 4×4 een All Wheel Drive versie daarvan. Iets stoerder, iets hoger op de poten, wat meer grip in lastige condities.

Dat is ook het idee achter de Speedzone 4×4 dus. De stabiliteit en wegligging van de gewone Speedzone, maar de veelzijdigheid in zachte sneeuw en meuk van een allmountainski. Nou moet ik zeggen dat de 4×4 wel echt aan de piste-kant van de toepassing ligt. Dus denk niet dat je met deze ski een poederski te pakken hebt.

Relaxt

De 82 heeft geen metaal erin; de 82 Pro heeft dat wel. Dat merk je vooral in het gewicht. Ze voelen erg zwaar aan. Ook de ski zonder metaal trouwens. Om te tillen zijn het niet de lichtste. Onder de voeten zijn het wel heel lichtvoetige, makkelijk te skiën ski’s. Ze slippen super eenvoudig, carven prima. Ze zijn vergevingsgezind in flex en in shape. Met deze ski’s ga je echt nooit struikelen. Hoe slecht de pistes er ook bij liggen; hoe slecht het zicht ook is.

Maar er is de stabiliteit en de grip van een pisteski. Verwacht niet meteen een GS-ski uiteraard, maar deze latten kan je echt prima over harde pistes jagen zonder van de helling af te glibberen. Dat geldt voor zowel de Pro-versie als de versie zonder metaal. Voor lichtere skiër is de versie zonder metaal ideaal; voor zwaardere skiërs de Pro. Echt agressieve (ver) gevorderde skiërs zou ik sowieso een andere ski aanraden. Maar voor iedereen die van cruisen houdt in alle omstandigheden en continu zit te twijfelen tussen een allmountain- of een pisteski: dit is de ski voor jou.

Conclusie

Een echte tussenski, tussen pisteski en allmountain in. Ook de 78 (Pro), daar geldt eigenlijk hetzelfde voor. Relaxt, eenvoudig te skiën en stabiel. Een toppertje voor mensen die niet kunnen kiezen.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

2 comments on “Review: Dynastar Speedzone 4×4 82 (Pro)Add yours →

  1. Hallo gigi,

    Ik heb mijn oog laten vallen op deze ski. Ik twijfel alleen over de maat (171 of 179). Ik ben 181 en weeg 86 kilo.

    Wat zou jouw advies zijn?

    Mvg,
    Gert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *