Review: Dynastar Speedzone 9 CA

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 120-73-104
Lengte: 175
Radius: 16 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, carbon, tip-rocker, Powerdrive technologie

Nota bene: deze ski is voor seizoen 2019-2020 van naam veranderd. Hij heet nu de Speedzone 8 CA. Technisch is het dezelfde ski als de 9 CA.

Over deze ski

In de Speedzone lijn van Dynastar is de 9 CA een middenmoter. De pittigere 10 TI en 12 TI zijn er voor mensen die meer power willen; de 7 en lager zijn er voor minder gevorderde skiërs. Deze Speedzone 9 CA is voor een brede doelgroep van skiërs die een stabiele vakantieski wil. Een ski die elk tempo en alle condities die recreanten op de piste gaan tegenkomen goed aankan, maar die geen hoge eisen stelt aan de techniek van de skiër.

Qua technologie en bouw is de ski ook echt verwant aan de rest van de lijn. Houten kern, volledige sidewall, de Powerdrive (een soort extra intern sidewalletje) en wat tip-rocker geven deze ski een prima basis. De carbon verstevigingen maken het geheel af tot een makkelijk te skiën, levendige ski die voldoende vertrouwen geeft en genoeg performance.

Gewoon perfect

Dit is voor de doelgroep waarvoor hij is ontwikkeld de perfecte ski. Hij doet alles wat je vraagt, maar blinkt nergens echt in uit. Maar hij laat ook nergens steken vallen. Dus voor een hele grote range aan skiërs is dit echt de perfecte lat. Snel of langzaam (geen extremen) – deze ski is echt super voor je.

Lichte minder gevorderde skiërs kunnen er prima op weg; grotere of meer gevorderde skiërs barsten ook niet direct in huilen uit. Natuurlijk zijn er ski’s waar je veel meer performance terugkrijgt voor de input die je levert, maar zo’n kaliber ski is dit niet. Dit is een ski voor die grote groep recreanten die eens per jaar een weekje op wintersport gaat en verder niet bezig is met zich (technisch) verbeteren. Gewoon lekker skiën dus. En daar is deze ski perfect voor.

Conclusie

Een stabiele, bijna saai betrouwbare ski voor de recreant die niet veel input wil leveren, maar ook geen super performance terug verwacht. Maar wel een ski die alles aankan – verschillende type skiërs en condities.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

14 comments on “Review: Dynastar Speedzone 9 CAAdd yours →

 1. Dag Gijs, wanneer zou je deze ski aanbevelen boven een Dynastar Speedzone 7? Ik zoek een ski voor een recreatief rutschende dame, licht van gewicht. Blauwe, rode piste. Soms wat angstig, lage snelheid. Alvast bedankt, Sven

  1. De 7 heeft behalve een houten kern geen versteviging en is dus echt heel soepel. Ideaal voor een licht gevorderde skiër. Deze 9 CA zou ik aanraden als je net wat beter bent (niveau 4-6) en wat progressie wil boeken en wat meer snelheid wil dan wat je in Pflug kan halen.

 2. Goedemorgen, ik ben me al enige tijd aan het orienteren op deze ski. Heb als jonge knul ieder jaar op de latten gestaan. Toen 10jr niet en vorig jaar weer voor het eerst wat me reuze mee viel. Mijn niveau is nu 4 of 5 denk ik. Ski alleen op de piste. Ben alleen wat angstig geworden. Vraag me af of dit dan wel een goeie ski is voor een zwaarder iemand van 35jr oud, 1.80m en 88kg. Ondertussen is de nieuwe 8 CA ook uit toch?
  Gr. Ruud

  1. Dit zou denk ik een heel goede ski voor je zijn. De nieuwe 8 CA is hetzelfde als de 9 CA van vorig jaar, dus dat maakt niets uit.

 3. Lijkt mij een top ski. Ik heb al een tijdje interesse in deze ski. Ik kan het model van 2017-2018 in lengte 1.75m kopen tegen een gunstige prijs. Is er verschil met het model van 2018-2019?
  Ik ben 1.81m lang en weeg 73 kilo, is de lengte 1.75m een optie? Skiniveau 4-5, ik heb sportieve skidagen, echter met mijn gezin zijn er dagen bij waar lekker rustig het gebied doorcruisen voorop staat.

 4. Hoi Gigi,
  Na 15 jaar pauze dit jaar het skiën weer opgepakt en kreeg van de verhuur en setje Atomic Redster G7 mee en dat ging best aardig. Carven is voor mij nieuw maar kan wel redelijk tot goed parallel skiën. Pistes blauw en rood geen probleem maar zwart is (nog) niet mijn ding. Lees goede reviews over de Dynastar 8CA/9CA en zie bij verschillende testen de Salomon S/max 8 er ook goed uitkomen. Ski graag korte bochten en zoek een ski die ook door kapotte sneeuw nog lekker gaat. Is de Dynastar de juiste keuze? Ben 1.80 en 82 kilo en we skiën meestal langere tochten. Gr Bob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *