Review: Fischer Ranger 90 TI

Modeljaar: 2016-2017
Taillering: 122-90-111
Lengte: 179
Radius: 18 m
Constructie: houten kern, sidewall, metaal, carbon, tip- en tail-rocker

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

Dit is het tweede seizoen voor deze nieuwe Ranger-serie (niet te verwarren met de ‘oude’ rangers, die echt compleet anders waren). Het zijn lichtgewicht freeride ski’s (daardoor ook ideaal voor toerskiën). En er zit een zootje techniek in, waarmee Fischer toch weer voorloper is geweest qua constructie.

Met een carbon tip en concave lagen (voor extra kantengrip en torsiestijfheid zonder dat hiervoor een volledige sidewall en dus meer en zwaarder materiaal nodig is) is dit een stijve ski voor in de poeder. Punt. Demping is wat minder (ondanks het metaal erin), kantengrip op harde sneeuw is er niet echt. Maar dat maakt helemaal niet uit, want daarvoor koop je deze ski ook simpelweg niet. Dan moet je de Pro Mtn serie hebben.

Float en float

Het is dus echt een poederski. Zelfs deze smalste ski uit de lijn die metaal (er is ook nog een 84, maar die heeft geen metaal) heeft erg veel float. Een relatief zware skier als ik gaat er heerlijk mee door de poeder. Raak je een stuk harde sneeuw, dan stuiter je daar wel flink overheen, overigens.

Maar die TI, en de constructie, is gemaakt voor zachte sneeuw. En daarin is de ski ook echt briljant. Maar dus eigenlijk alleen als je zeker weet dat je niet over de piste naar een lift toe moet. Meer float dan menig poederski van 100+ mm breed die toch het allmountain-idee niet los durft te laten; maar in dat opzicht is dit ook echt een compromisloze ski. Poeder. Anders niets. En hoe harder je gaat, hoe lekkerder hij wordt…

Conclusie

Een pure poederski. Ondanks de breedte veel float, en hij heeft gewoon een hekel aan harde sneeuw.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 reacties op “Review: Fischer Ranger 90 TIVoeg die van u toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *