Review: Fischer RC4 The Curv GT

Modeljaar: 2017-2018
Taillering: 129-80-112
Lengte: 175
Radius: 16 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, Diagotex

Nota bene: deze review is gebaseerd op de 2017-2018 versie van deze ski. Voor seizoen 2018-2019 is deze ski ongewijzigd, op het uiterlijk na.

Over deze ski

Vorig seizoen werd de Curv geïntroduceerd door Fischer: een high-performance consumenten pistelijn met veel race-ingrediënten. Voor de echte techniek-puristen zonder meer een topski. Maar voor de ‘normale man’ een beetje veel van het goede. Zowel qua constructie, als qua prijs. En ook niet zo veelzijdig, tenzij je echt goede techniek hebt en die in alle condities en de hele dag door ten toon kan spreiden.

Voor komend seizoen hebben ze die lijn wat uitgebreid. De torsie-stijfheid en concave sidewall hebben ze behouden, maar verder is de nieuwe Curv GT echt een ander beest dan zijn race-broertje. Om te beginnen is de ski een stukje breder en heeft hij een wat meer vergevingsgezinde flex. De ski skiet alsof hij rocker heeft (maar dat is niet zo): de tip verwerkt oneffenheden makkelijker en de ski heeft ook wat float in slush of verse sneeuw op de piste. Maar die torsie-stijfheid en concave sidewall is er nog steeds, dus als je deze ski’s eenmaal op de kant zet…

Alles op de piste

De Curv GT is een geweldige pisteski. In alle sneeuwcondities stabiel en zeker. Niet te heftig, goed gedempt en lekker lui te skiën als je dat wil. Maar zet je ze op de kant, dan voel je echt wel de race-achtergrond van het ontwerp en carve je de piste in reepjes. Precies, direct, maar ook onverwacht speels. Niet alleen maar serieuze lijnen die je misschien kent van de originele Curv.

Wat hobbeltjes, wat snelle korte bochten, straight-linen rechtdoor – deze ski is zeer divers. Echt buiten de piste zou ik er niet snel mee gaan skiën, omdat het een racer wordt zodra je de kanten goed laat snijden. Maar op de piste kan hij echt alles en in alle condities. Dit is gewoon een erg diverse en goede pisteski voor goede skiërs. Want goede techniek wordt zeker beloond en deze ski maakt dat je als recreant eigenlijk niet nog een andere (smallere, sportievere) pisteski nodig hebt. Combineer deze GT met een leuke freeride ski en je bent in Europa van alle markten thuis.

Conclusie

Een zeer veelzijdige pisteski. Niet smal, maar wel racy. Maar ook speels en rustig genoeg voor ontspannen skiën. Echt een allround pisteski.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

12 comments on “Review: Fischer RC4 The Curv GTAdd yours →

 1. Daar ben ik het volledig mee eens. Je voelt niet dat je een bredere ski onder de voet hebt en één maal op de kant kan hij wel erg hard en snel als smallere race ski

 2. Hoe verhoudt deze ski zich met de F19 TI? Is een van deze twee (veel) moeilijker te skieen dan de ander? Blinkt er 1 meer uit in all-round gebruik?

  Ben zelf 1.88m/88kg, niveau 6a7, hou van carven op (beschaafde) snelheid (niet die-hard racen, hoewel af en toe het gas intrappen wel lonkt), en ben wel de hele dag op de piste te vinden, van de ribbels ’s ochtends tot de omvergereden piste aan het eind van de dag, ook als het sneeuwt. Aan buckels heb ik echter een hekel 🙂

  1. Er zijn eigenlijk geen overeenkomsten tussen deze twee ski’s. Echt compleet verschillend, op de fabrikant na.

   De F19 is een allround pisteski, die het vooral in wisselende omstandigheden goed doet en altijd vergevingsgezind blijft. De GT is een raceski die gewoon breed is. Maar in alle andere opzichten gewoon echt een raceski is.

 3. Hoi Gigi,
  Ik ben van plan The Curv GT te kopen. Zit er nog een merkbaar verschil in de uitvoeringen van de afgelopen jaren? Wat is er bijvoorbeeld veranderd aan de 2019 versie in vergelijking met de 2018 versie.
  Groetjes
  Sam

 4. Just found a deal on the 20/21 Fischer curv pro sc…how does it run?
  I care only for a groomer’s short turn hard to hardish snow a pair. Medium built and weight.
  I can tell your preference for Fischer but how about K2 disruption Sti?

 5. Hey Gigi,

  Geweldig advies. Ik ben echter nog een beetje aan het twijfelen tussen welke ski ik moet gaan.

  Als skileraar en zeer ervaren skiër die graag hard gaat en dan een ski heeft die niet snel begint te trillen maar toch ook graag af en toe eens nonchalant skiet. Welk model van Fischer the Curv zou je dan aanraden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *