Review: Fischer RC4 Worldcup RC Pro

Modeljaar: 2015-2016
Taillering: 115-68-97
Lengte: 175
Radius: 18 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, race-belag, booster-plaat

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

Deze ski bestaat al een hele tijd en –op het uiterlijk na – is hij niet veranderd in de laatste 5 jaar. Geen rocker in deze ski, maar alleen maar elementen die optimale grip, rebound en energie geven in grote en middelgrote bochten. Dit is – meer dan de meeste andere consumenten GS-ski’s – een ski die echt gemaakt is voor een superstrakke, superharde piste.

Je krijgt dan een kantengrip waar je nog niet eerder van gedroomd had. En een energie waar je gewoon alleen maar respect voor kant hebben. Ja, je moet getrainde benen hebben. Zowel om de krachten te verwerken als om de ski goed van input te kunnen voorzien.

Niet veelzijdig

Want is er ook maar één hobbeltje in de piste, zak je een beetje weg in de sneeuw of zak je een beetje weg qua energie of concentratie, dan ben je gezien. Deze ski is niet vergevingsgezind en erg hard werken als de piste niet zo strak (meer) is. Het is zeker niet een ski om als goede skiër lekker de hele dag op door het gebied te skiën. De goede skiër heeft ie wel nodig, en een hoog tempo is ook het probleem niet. Maar alle andere aspecten van ‘cruisen’, ‘hele gebied’, ‘alle soorten sneeuw’ zijn niet aan deze ski besteed.

Dit is een ski die gemaakt is voor racen. Punt. Al het andere kost erg veel energie en het resultaat is mwah. Maar als je ermee gaat racen, krijg je wel zeker waar voor je geld. Laat daar geen misverstand over bestaan.

Conclusie

Een geweldige race-ski. Maar na de lunch wil je hem inruilen voor iets wat ook een hobbeltje aan kan, of een ietwat vermoeide skiër (en de kans dat daar sprake van is, is aanzienlijk). Een zeer eenzijdige ski. Hij kan maar één ding. Maar dat kan hij wel heel goed.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

3 comments on “Review: Fischer RC4 Worldcup RC ProAdd yours →

  1. Dit is een geweldige ski die ook prima over hobbels of mulle sneeuw gaat. Ik heb hem zelf een week getest op allerlei soorten pisten, geen problemen mee gehad.

    1. Uiteraard kán je er wel alles mee skiën, maar dat geldt voor elke ski. Er zijn heel veel ski’s – ook in dezelfde categorie – die een stuk handelbaarder zijn in dat soort condities. Maar mooi dat jij er zo tevreden mee bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *