Review: Head Kore 105

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 135-105-125
Lengte: 180
Radius: 17,8 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, koroyd, tip-rocker, tail-rocker

Over deze ski

De Head Kore 105 is sinds vorig seizoen de go-to freeride ski. Er is ook nog een 93, een 99 en een 117 in deze serie. De 93 neigt wat meer naar allmountain en doet het daar eigenlijk prima. De 99 en de 117 zijn een beetje vreemde ski’s eigenlijk. De 99 is namelijk net te breed om lekker op de piste te skiën (het gaat prima hoor, maar je doet het niet voor de lol met die breedte). De 117 is echt een breedte voor de diepste poeder, maar daarvoor is de ski mijns inziens niet floaty en fluffy genoeg.

De 105 is dan weer precies goed qua breedte. Het wil geen allmountain ski meer zijn, maar ook niet een ski die je allen meeneemt als je bodemloze poeder verwacht. Dit is een ski voor condities die je daadwerkelijk op de berg gaat tegenkomen. Wat zware poeder, verspoord terrein, hobbels, meuk en een kapot geskiede zachte piste terug naar de lift.

Pitloos stabiel

In die condities doet deze ski het prima. Hij is makkelijk te skiën, voorspelbaar, stabiel, heeft prima grip en controle. Niks mee aan de hand eigenlijk. Maar wat deze ski niet echt heeft, is energie. Hij voelt wat doods aan. Je moet er actief energie in pompen om hem te laten gaan. Een beetje Head-eigen, dat gevoel.

Hij reageert wat traag. Hoe meer energie je geeft, hoe beter de ski wordt. Maar luie skiërs hebben daardoor niet zo veel aan deze lat. Het brengt je zonder problemen beneden in alle genoemde omstandigheden (hoewel het wat instabiel aanvoelt als je op hoge snelheid lange bochten maakt). Maar het ‘wauw’-gevoel moet komen van je eigen gejoel. Het is niet zo dat de ski je dat gevoel bezorgt.

Conclusie

Een weinig enerverende, maar prima freeride ski voor actieve skiërs die het fijn vinden om niet alleen zelf alles te controleren, maar ook zelf alle energie te leveren.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 comments on “Review: Head Kore 105Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *