Review: Head Monster 83

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 131-83-110
Lengte: 177
Radius: 16,7 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, tip-rocker

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

De Monsters van de afgelopen jaren waren echte allmountain ski’s: vooral in meuk en kapot geskiede pistes erg goed, op harde sneeuw prima en in diepe sneeuw acceptabel. Ze waren vrij rond van vorm, niet erg heftig, stabiel genoeg voor bijna iedereen. Maar toen kwam Head vorig jaar met de Kore-serie. Een lijn van freeride ski’s die zo smal kwamen als 93 mm. En dat maakte de bredere Monsters een beetje overbodig. Vooral omdat de Kore zo veelzijdig is.

Daarom is de Monster-serie helemaal opnieuw uitgevonden. Geen zachte sneeuw meer in gedachte bij het ontwikkelen van deze ski’s. Want ik zeg het maar gewoon: deze Monster 83 is gewoon een pisteski. In zachte sneeuw of oneffen sneeuw zou ik hem niet snel skiën. Vergevingsgezind is ie niet echt, van float is geen sprake.

GRR

Deze ski is stevig, torsie-stijf, agressief, direct. Geen halve maatregelen voor wie agressief skiet en liever snijdt dan roetsjt. Goede energie, geen vriendelijkheid, geen medelijden. Je moet deze ski echt actief sturen, anders stuurt hij jou. Zo het ravijn in als dat toevallig op de route ligt. Deze ski biedt je geen enkel hulpmiddel. Geen traction-control, geen ABS, geen airbags…

Dit is een volle bak compromisloze ski voor harde sneeuw. Niks geen allmountain. Gewoon de piste kapot maken. Dat is het enige wat deze ski wil. Of jij als skiër mee wil doen of niet: die sneeuw die gaat in reepjes. Maar dan wel met directheid, precisie, veel grip, veel rebound. En 83 mm onder de voet. Dus ook slush moet er aan geloven. Pas alleen wel op dat je de tip goed stuurt. Want die is niet zo afgerond en grijpt zeer direct aan, soms zelfs wat onvoorspelbaar.

Conclusie

Een directe agressieve ski voor dito skiërs. Geen allmountain-ski, maar gewoon een stevige pisteski.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 reacties op “Review: Head Monster 83Voeg die van u toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *