Review: Head Monster 88

Modeljaar: 2015-2016
Taillering: 133-88-114
Lengte: 184
Radius: 18,1 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, grafeen, tip-rocker

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

De Monsters zijn terug. Een jaar of acht geleden was het een goedlopende allmountain-serie van Head. De laatste vier jaar was de Rev-serie de allmountain-lat van Head. En die waren bij mij niet zo populair. Zoals bijna alle ski’s van Head vond ik die Revs een beetje doods aanvoelen en als je er flink kracht op zette, dan trapte je er doorheen. En o ja, als een oude Cadillac was de vering al opgebruikt als je in de binding klikte, met klappen op je knieën als gevolg.

Toen voor seizoen 2014-2015 de dames-lijn van Head grafeen erin verwerkt kreeg (een soort van hip, lichtgewicht alternatief voor carbon), was in dié ski’s wat levendigheid gekomen. De nieuwe monsters zijn nu ook uitgerust met dat spul. Dus je denkt: lichtgewicht materiaal. En wat blijkt: de Monster 88 is ongeveer 10% zwaarder dan de andere ski’s met metaal in die categorie. Niks lichtgewicht dus.

Niet licht, wel lichtvoetig

Maar van dat gewicht heb je eigenlijk alleen last als je ze naar de lift moet dragen. Want ze skiën heel lichtvoetig. En levendig, zoals de verpakking zei. Sterker nog, het is een van de leukste, meest speelse ski’s in deze categorie. En zonder heel stuiterig of schrapend over te komen op harde sneeuw.

Maar het is niet dat deze ski het beste is op de piste. In kapotgeskiede poeder, zware slush of eigenlijk alles wat niet een goed geprepareerde piste is blinkt deze ski uit. Het dempingprobleem van de Revs is niet echt opgelost, maar je ervaart het niet als probleem omdat je elke hobbel, brok of vlok als springplank neemt. Best ironisch, dat de zwaarste ski van het stel je uitnodigt het meest te springen. En als je neerkomt hebt je prima steun.

Conclusie

Een stabiele, mooie allround ski voor rotsneeuw. Niet grippig genoeg om het echt goed op ijs te doen, maar wel heel erg leuk om te skiën. En kunnen ze in jouw lievelingsgebied de pistes niet zo goed prepareren? Dan is dit de ski voor jou.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 comments on “Review: Head Monster 88Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *