Review: Head Supershape Magnum

Modeljaar: 2016-2017
Taillering: 131-72-110
Lengte: 170
Radius: 13,1 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, graphene, tip-rocker, KERS

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

Deze ski bestaat al een tijdje. De hele Supershape-serie stamt al van vóór het rocker-tijdperk. De laatste drie jaar heeft de ski echter wel rocker en is verder qua constructie degelijk gebouwd (houten kern, sidewall, metaal, etc.). Ook heeft de ski al een tijdje het zogenaamde KERS: Kinetic Energy Recovery System. Dat zou gedurende de bocht energie opslaan en tijden het omkanten vrijkomen. Een chip voor rebound dus eigenlijk.

Werkt dat? Geen flauw idee. De ski bestaat alleen maar met dat ding erin, dus je kan het niet vergelijken met een ski zonder KERS. Maar ik heb het vermoeden dat het niet werkt. Want als de ski twee dingen niet heeft, is het demping en rebound. Of kon ik het knopje ‘aan’ niet vinden?

Pijnlijk zoutloos

Nadat vorig jaar de allmountainski’s van Head waren uitgevoerd met een laagje graphene (high-tech spul dat super licht is en meer ‘pop’ zou moeten geven) en de nieuwe Monsters echt lekker te skiën waren, had ik heel wat hoop voor deze Supershape serie. De vorige versie daarvan – zonder graphene – vond ik saai, slecht gedempt en geen merkbare rebound hebben. Ik hoopte dus dat dat graphene dat een beetje erin zou brengen, net zoals bij die allmountain ski’s.

Helaas. Er is naar mijn gevoel helemaal niks veranderd. Het is nog steeds een zware ski met slalom-geometrie die weliswaar snel draait en op zich goede grip heeft, maar die toch erg zwaar is om te skiën. Doordat er geen enkele vorm van rebound aanwezig is, wordt je op geen enkel moment tijdens het omkanten geholpen door de ski. Het gebrek aan veerkracht voel je ook terug bij oneffenheden: er is geen demping, alle klappen schieten meteen je knieën in.

Conclusie

Als je een slalomski wil, neem dan een slalomski. Makkelijker skibaar door de energie die je terug krijgt. En je kan je knieën langer houden.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

9 reacties op “Review: Head Supershape MagnumVoeg die van u toe →

 1. Hallo,
  Dit is een rare beoordeling, compleet het tegenovergestelde van mijn ervaringen (tien jaar verschillende Magnums) en van alle ervaren testers uit verschillende landen en tijdschriften gedurende die tien jaar.Ik lees altijd en voel: prettige ski veel rebound en vlotte energieke kanten wissel. Overgang kleine naar grotere bochten gaat vlot.Kan in alle omstandigheden vlot en lang geskied worden.

  1. Verschillende skiërs, verschillende meningen. Dit is mijn persoonlijke indruk over de jaren. Daar kan ik niets anders van maken. Het feit dat anderen iets anders vinden van deze ski doet niets af aan mijn ervaring.

 2. Ik overwoog deze te kopen.
  Welke slalomski zou je dan wel willen aanbevelen voor wendbaarheid en demping?
  Ik ben lang en zwaar gebouwd, maar wel behoorlijk sportief. Zoek dus wendbaarheid en souplesse…
  Mvg Gert

  1. Stevig en gedempt: Head i.SL
   Dynamisch en agressief: Fischer RC4 Worldcup SC
   Stevig en agressief: Nordica Dobermann SLR
   Stevig en iets veelzijdiger/smoother: Völkl Ractiger SL

 3. Ik herken me ook totaal niet in deze review, demping en rebound meer dan oke, een hele fijne sportive funski die zowel snel als rustig goed te skieen is.

  1. Dank voor jouw ervaring op deze ski. Het kan natuurlijk heel goed dat ik vanuit mijn perspectief (het type skiër dat ik ben, met mijn postuur etc.) een andere ervaring heb dan jij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *