Review: Head Worldcup Rebels i.GSR

Modeljaar: 2016-2017
Taillering: 118-68-102
Lengte: 175
Radius: 15,3 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, titanium

Nota bene: deze review is gebaseerd op de 2016-2017 versie van deze ski. Voor seizoen 2017-2018 en 2018-2019 is deze ski ongewijzigd, op het uiterlijk na. Ook oudere versies van deze ski zijn technisch en qua gedrag identiek.

Over deze ski

Deze ski – de hele Wordcup Rebels serie zelfs – bestaat al een hele tijd. Ze zijn afgeleid van de echte FIS-modellen, maar wel wat geschikter gemaakt voor gewone stervelingen. De i.GSR is eigenlijk de meest vriendelijke in de lijn. De i.Speed en de i.Speed Pro gaan er (vooral qua stijfheid en hoeveelheid input die ze behoeven) nog boven voordat je bij de FIS-serie uitkomt, die met ‘RD’ (Race Department) erachter.

Maar goed: een consumenten GS-ski dus. Degelijk gebouwd, maar anders dan de i.Speed en –Pro heeft deze ski niet het grafeen in de constructie gekregen. Nou hadden deze ski’s ook niet echt meer pop nodig: als je er maar genoeg energie in stopt, krijg je ook heerlijke rebound terug. Dat is bij deze i.GSR dus ook niet anders.

‘Smooth punch’

Dat is de term die Head zelf geeft aan deze serie. En het beschrijft wel heel mooi het gevoel op deze ski’s. Ook op de i.Speed en de i.Speed Pro dus, wat mij betreft, die wel meer kracht en input vergen, maar verder in karakter en eigenschappen niet veel verschillen van de i.GSR – alleen in intensiteit. De ski’s lopen namelijk immens soepel en prachtig rond. Echt super ‘smooth’, wat je vooral ook merkt in de prachtige demping van deze ski’s. ‘Laufruhe’ wordt dat genoemd in het Duits. En ik vind het echt een verademing ten opzichte van de grote gewichtsbesparing die gaande is in skiland. Doe mij maar zo’n lekker gedempte ski.

Ja, je moet een goed geplaatste impuls geven (vooral voor technisch vaardige skiërs dus), maar dan loopt ie ook zo stabiel en schijnbaar zonder limiet in snelheid of grip, dat je echt elke piste aankan, in welke staat dan ook. IJs, hopen, diepe losse sneeuw: alles wordt vakkundig kapot gesneden zodat jíj er in elk geval geen last van hebt. Hij heeft wat hulp nodig om op gang te komen in de eerste bocht, maar zodra de gang er maar een beetje in zit, gaat de ski heerlijk en soepel. En dan heb ik het echt niet over race-snelheden. Een beetje ‘Schulefaheren’ op skiklasjes-snelheid gaat echt perfect. En als je harder wil, wordt het alleen maar perfecter.

Conclusie

Een topski voor wie stabiliteit, demping en rust zoekt. Zeg maar Zen op hoge snelheid, als je wil.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

1 comment on “Review: Head Worldcup Rebels i.GSRAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *