Review: Head Worldcup Rebels i.SL

Modeljaar: 2016-2017
Taillering: 125-68-109
Lengte: 165
Radius: 12,2 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, tip-rocker, KERS, graphene

Nota bene: deze review is gebaseerd op de 2016-2017 versie van deze ski. Voor seizoen 2017-2018 en 2018-2019 is deze ski ongewijzigd, op het uiterlijk na. Oudere versies van deze ski zijn technisch en qua gedrag zeer vergelijkbaar, maar net anders.

Over deze ski

Dit is de consumenten slalomski van Head. Er is ook nog het FIS-model (i.SL RD) en een iets zachtere variant, de i.SLR. Net zoals de i.Speed is deze ski gewoon erg goed gebouwd. Helemaal gericht op actief, sportief skiën op een harde, geprepareerde piste. Grapheen maakt de ski vrij zwaar (hoewel niet echt zwaarder dan vergelijkbare ski’s van andere merken), maar in hoeverre het verder effect heeft op de ski-eigenschappen… ik durf het niet te zeggen. Ik voel geen verschil met de versie van twee jaar geleden, waar het spul nog niet in zat.

Een zelfde twijfel kan je hebben bij KERS (Kinetic Energy Recovery System): een chip die de kinetische energie gedurende de bocht zou opslaan en dan vrijgeven tijdens de kantenwissel. Om te testen of dit echt effect heeft is lastig, aangezien de ski niet bestaat zonder dat KERS. En om heel eerlijk te zijn denk ik dat het niet echt werkt. Want als deze ski mijns inziens iets niet is, dan is het explosief…

Beetje vaag

Net zoals de i.Speed (het GS grote broertje van deze ski) voelt deze ski een beetje log aan. Niet dat het veel kracht kost om hem te skiën, maar je voelt hem niet direct wat doen. Als je agressief skiet en er veel energie in pompt, gaat die energie echt niet verloren. Maar de ski lijkt niet direct reactie te geven. Hij is gewoon niet zo ‘snappy’ als de meeste andere ski’s van dit kaliber.

Daarmee is niet gezegd dat de ski niet stabiel is, of geen grip heeft, of geen grote snelheden aankan. Dat is allemaal prima verzorgd. Maar hij is gewoon een beetje sloom, reageert wat mat, vind ik. Hij slipt goed (misschien wel beter dan dat ie carvet), geeft veel vertrouwen, maar mist wat mij betreft de pit die je van een slalomski verwacht. Gewoon een beetje vaag. En zó gedempt, dat ie bijna doods aanvoelt.

Conclusie

Stabiel, stevig, op zich niks mis mee. Vooral geschikt voor wie houdt van hard werken op ski’s. Hij slipt erg goed en zal het in meer omstandigheden goed doen dan waarvoor hij is ontworpen. Maar zoek je een explosieve ski die automatisch bochten draait, dan zou ik een andere kiezen.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

4 comments on “Review: Head Worldcup Rebels i.SLAdd yours →

 1. Gijs, als liefhebber van deze slalom ski voel ik me toch verplicht om even te reageren. Ik (vrouw 1.70, fanatiek skiër) heb recent ook deze ski geskied en ben van mening dat:
  – super fijne ski
  – lekker zwaar, waardoor je inderdaad wel krachtig moet skiën om extra plezier te krijgen
  – super stabiel en grippig, en geen enkel instabiel gevoel op hoge snelheden
  – goed om dynamisch te skiën
  – vergelijkbaar met de ispeed pro (GS cheater variant) qua stabiliteit

  Enige nadeel wat ik kan verzinnen is dat bij lage snelheid, zowel ietswat langere als in de korte bocht, je wat harder moet werken om de ski op zijn kant te krijgen.

  1. Dan ervaren we volgens mij in deze ski hetzelfde. Het verschil is dan dat jij die kwaliteiten (het wat harder moeten werken) wat meer waardeert in dit type ski dan ik. En dat is helemaal prima. Dat zijn persoonlijke voorkeuren.

 2. Hallo Gigi,
  Bedankt voor je review. Kan je aangeven wat het grote verschil is tussen de World cup rebels i.sl en de worldcup rebels i.slr.
  Groet,
  Jurriaan

  1. De i.SLR is een stuk minder stijf. Minder rebound daardoor, minder energie. Maar wel prima grip. Wat de i.GSR is ten opzicht van de i.Speed; dat is de i.SLR ten opzichte van de i.SL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *