Review: Head Worldcup Rebels i.Speed

Modeljaar: 2017-2018
Taillering: 118-68-99
Lengte: 175
Radius: 17 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, tip-rocker, Graphene, KERS

Nota bene: deze review is gebaseerd op de 2017-2018 versie van deze ski. Voor seizoen 2018-2019 is deze ski ongewijzigd, op het uiterlijk na. Oudere versies van deze ski zijn technisch niet identiek, maar qua gedrag heel vergelijkbaar.

Over deze ski

Dit is het centrale model in de consumenten-GS lijn van Head. Als je een iets lichtere variant wil (qua instapniveau en plafond) kies dan de i.GSR; wil je juist nog wat pittiger, neem dan de i.Speed Pro (met race-plaat en iets zwaardere constructie). Deze i.Speed zit dus mooi in het midden. Met alle mooie technologieën die uit de racerij doorsijpelen in de consumenten ski’s, maar met het (relatieve) skigemak dat maakt dat veel skiërs ermee uit de voeten kunnen.

Het model bestaat al heel lang, maar sinds vorig jaar heeft hij een iets andere tip gekregen, en wat Graphene. Dat laatste zou de ski wat energieker moeten maken, maar dat merk ik eigenlijk niet als ik hem vergelijk met zijn Graphene-loze voorganger. De verandering in de tip kan je wel merken (wederom: in vergelijking met eerdere versies). De Tip is nu wat minder rond, wat stomper. En dat maakt dat de ski minder makkelijk slipt dan vorige versies. Op zich geen enkel probleem. Maar als je een wedelaar pur sang bent, zou ik uitkijken naar een goede deal op de i.Speed van 2015-2016 of eerder.

Stabiel en zeker

Deze ski is zeer stabiel en zeker. Bijna op het saaie af. Want hij is niet echt explosief of energiek. Als je hem zijn gang laat gaan en van goede input voorziet, gaat ie loeihard. En precies en zeker. Maar op de een of andere manier merk je het niet, voel je niet de ‘thrill’ of de adrenaline die bij dat soort capriolen hoort. De ski is bijna saai.

Bijna. Want ga je over oneffenheden heen, of ijs, of door diepe verse sneeuw of slush en de witte vlokken je om de oren vliegen, dan word je al snel verliefd op wat je ‘saai’ zou kunnen noemen. Deze ski is zo lijnvast, stabiel en zeker, dat je er werkelijk alles op kan. Een betere metgezel kan je niet hebben op de berg. Het is een betrouwbare echtgenoot die soms op feestjes wel eens uit zijn dak gaat. Maar het is niet die impulsieve woeste minnaar die je duizelig maakt van opwinding.

Conclusie

Een van de meest stabiele ski’s op de markt. Voor gevorderde skiërs die alles aan willen kunnen, maar niet direct behoefte hebben aan onverwachtse zaken.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

9 reacties op “Review: Head Worldcup Rebels i.SpeedVoeg die van u toe →

 1. Dag Gigi
  Bedankt voor deze review. Komt er binnenkort ook een review van de Head iRace of iRace Pro met de gemiddelde radius?

  1. De i.Race Pro heb ik niet geskied, dus daarvan zeker niet. Van de i.Race ook niet denk ik, omdat ik vind dat de i.Race, i.SL en i.Speed echt zo vergelijkbaar zijn qu karakter. Alleen de radius is echt anders. Dus lees het review van de i.Speed en van de i.SL; de i.Race zit daar dan letterlijk tussenin.

    1. Ik heb verleden jaar de Völkl Racetiger GS Pro geskied. Daarvan staat een review op de site.
     In mijn ervaring is Pro wel echt Pro. Niet dat de ski in elke bocht onhandelbaar is, maar dat de extra stijfheid ervoor zorgt dat je vooral conditioneel ook goed in je vel moet zitten. Je gebruikt aanzienlijk meer energie dan bij een niet-pro model om hetzelfde resultaat te bereiken. Je krijt er dan wel veel meer rebound, demping en energie van terug, maar slechts weinig mensen hebben daar nood aan.

  1. It is similar. There’s one difference: the e-Speed has a slightly softer tip, making it want to carve all the time and harder to skid turns.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *