Review: K2 Mindbender 90 TI

Modeljaar: 2019-2020
Taillering: 127-90-114
Lengte: 177
Radius: 17,9 m
Constructie: houten kern, sidewall, tip-rocker, twee lagen metaal, Y beam,

Over deze ski

De Mindbender-serie is de nieuwe freeride-lijn van K2. Hij volgt de Pinnacles op. Met breedtes van 85 tot 116 mm onder de voet, dus ook eigenlijk net zoals de Pinnacles. Het is ook niet zo raar om deze Mindbenders met hun voorlopers te vergelijken. Deze 90 TI zit dus aan de smalle kant van de serie en zou moeten concurreren met andere ski’s van 88-90 mm onder de voet.

In de ski zit alles wat je verwacht aan technologie. De lagen metaal zijn een variatie op de Konic-technologie van K2: alleen aan de zijkanten zit het metaal; op de centerlijn van de ski dus niet. Achter de binding is het precies andersom: alleen in het midden zit metaal, de buitenste paar cm dus niet. En zelfs met niet volledige lagen metaal is de ski niet licht.

Dof

De Mindbender 90 TI skiet als een freeride ski. Een grote gerockerde punt, niet heel precies carvend, beduidend beter in zachte sneeuw dan op harde pistes, hoewel hij daar prima standhoudt. Hij slipt beter dan dat ie snijdt. Stabiel en betrouwbaar is de ski zeker, geen verrassingen. Heel levendig is de ski dan weer niet, qua energie zelfs een beetje saai. De ski voelt over het geheel wat doffer aan dan de Pinnacles van de afgelopen jaren.

Hij voelt een beetje log en zwaar aan. Dat maakt hem betrouwbaar, voorspelbaar en lijnvast. Maar dat betekent ook dat dit niet een echt speelse of lichtvoetige ski is. Smooth zoals we van K2 gewend zijn, maar hij mist echt energie en merkbare rebound voor mij. Echt een beetje saai. Saai maar zeker.

Conclusie

Een weinig energieke, maar erg betrouwbare smalle freeride ski. Voor ‘allmountain’ laat ie echt te veel liggen op de harde pistes. Maar is het zicht slecht en de sneeuw zacht en rommelig, dan kan dit een heel goede optie zijn.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 comments on “Review: K2 Mindbender 90 TIAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *