Review: K2 Pinnacle 105

Modeljaar: 2017-2018
Taillering: 137-105-121
Lengte: 184
Radius: 19 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, metalen verstevigingen, tip- en tail rocker

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

De Pinnacle-lijn bestaat al een tijdje. De afgelopen twee jaar had de lijn ook al de iKonic-technologie erin: licht en zachter hout in het midden van de ski, harder en wat zwaarder hout aan de zijkanten, waar je de grip nodig hebt. Het doel was vooral om een lichtgewicht freeride ski te maken voor lichte, fluffy poeder.

Dat was op zich wel gelukt, maar op hogere snelheden, in iets zwaardere of hardere of kapot geskiede sneeuw of onder de voeten van iets sterkere of zwaardere skiërs waren de oude Pinnacles echt doodeng. Geen grip, geen stabiliteit, een constant flapperende tip, nauwelijks rebound. Een echte noodle en flapperlat in één. Voor dit seizoen, 2017-2018, is de ski vernieuwd. En hoe!

Speelse alleskunner

De ski is stijver gemaakt, heeft wat minder diepe en lange rocker gekregen (zowel voor als achter), wat meer camber onder de voet en een volledige sidewall. De typische afgeronde tapse tip heeft de ski behouden, wat maakt dat ie nooit hapt en altijd makkelijk te skiën is. Smooth, maar met body. Vrolijk, maar ook een realist – in perfecte lichte poeder tussen de bomen is het echt een heel lekkere ski. Wendbaar, voorspelbaar, floaty, makkelijk om te gooien….

Maar ook op een open helling met een windkorst of wat oude of kapot geskiede sneeuw staat hij zijn mannetje. Hij houdt zijn lijn, geen flappperpunten meer die opvouwen als je even lekker voorin gaat zitten. En op de piste terug naar de lift of naar een andere helling kan je hem gewoon volle bak skiën zonder dat de kant het begeeft of je in zeven kleuren zijwaarts de helling af glijdt. Je kan het niet vergelijken met een GS ski natuurlijk, maar op een harde piste heb ik hem vol kunnen carven op snelheid. Ging top. Op ijsplaten zal hij vast te wensen overlaten. Maar eerlijk is eerlijk: ga je die tegenkomen op een dag dat je een freeride ski van 105 mm breed mee de berg op neemt?

Conclusie

Een freeride lat die alle condities en soorten skiërs perfect bedient. Hij zit aan de lichte kant van het spectrum, zowel qua gewicht als qua type skiër (speels, lui, technisch). Zwaardere, agressieve skiërs die grote snelle lijnen skiën willen denk ik iets meer body.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 comments on “Review: K2 Pinnacle 105Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *