Modeljaar: 2017-2018
Taillering: 132-95-115
Lengte: 184
Radius: 17 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, metalen verstevigingen, tip- en tail rocker
Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.
Over deze ski
Net zoals zijn bredere broertje de Pinnacle 105 is deze Pinnacle 95 dit jaar flink geüpdatet. Een over de hele linie stevigere en stijvere constructie (maar niet zwaarder), meer camber en minder rocker. De vorige versie was een enge klapperlat met van die grote flapperpunten en de gave om je een trauma aan te smeren op harde pistes.
Dat is gelukkig verleden tijd. Wat je nu krijgt is een ski die eigenlijk alles goed kan. Hoewel ik denk dat de meest agressieve skiërs iets meer energie terug willen krijgen of harder moeten kunnen werken, geeft deze ski zo veel vertrouwen in letterlijk alle soorten sneeuw.
Echt allmountain
Het is opvallend hoe veel float deze ski heeft in diepe sneeuw (zeker voor een ski van onder 100 mm breedte). Dat zit vooral in het tip-design, waar ik bij deze Pinnacle lijn nooit over heb geklaagd. Maar het is minstens zo indrukwekkend hoe goed deze ski het doet op harde pistes. Goede grip, voorspelbaarheid en met een niet al te grote radius (17 meter bij een ski van 184 lengte), maakt dat je er ook echt vrijwel moeiteloos ronde carvebochten op maakt of zelfs korte bochten wedelt. Natuurlijk mag je het niet vergelijken met de pistekwaliteiten van een smalle pisteski (de breedte voel je echt wel, natuurlijk), maar echt indrukwekkend hoe de Pinnacle het in dit segment wint van zijn concurrenten.
Ikzelf ben geen echte tourskiër. Maar ik kan mij goed voorstellen dat je deze ski uitrust met een goede tourbinding en een set vellen en dat je dan een top-setup hebt voor alle tochten buiten de piste. Licht genoeg voor het stijgen; een stuk stabieler (en maar een tikkie zwaarder) dan de meeste echte tourlatten. Is de sneeuw zwaar of oud of is het ‘weird snow’, dan is deze Pinnacle 95 de beste optie die je kan kiezen. Een goede pisteski erbij en je hebt echt een top 2-ski-quiver.
Conclusie
De meest veelzijdige 50-50 allmountain ski die ik ken. Zeker, voorspelbaar en makkelijk te skiën op harde sneeuw; moeiteloos te skiën, lijnvast en stabiel in het terrein. Zeer vergevingsgezind en licht genoeg om er bijvoorbeeld een mooie tour-setup van te maken.
Scores
Stabiliteit | |
Kantengrip | |
Vergeving | |
Rebound | |
Demping | |
Korte bocht | |
Lange bocht | |
Hoge snelheid | |
Lage snelheid | |
Drijfvermogen |
Heb deze ski ook geskied in de verse poeder, hier ben ik het wel helemaal met je eens 😉 Top ski inderdaad!
In de poeder goed maar vooral op de piste verbaasde die me. Had er toerbindingen op en zelfs toen kon je er op de piste goed op doorskien. Grote carvebochten echt super en kleine bochten ook nog goed te doen. Float in de verse sneeuw goed.
Hi Gigi, ik lees steeds met veel belangstelling je artikels over skiën en skitesten.
Ik heb wel een vraag , in het artikel ,, wat is stabiliteit ” schrijf je over de K2 Pinaccle 88 ik citeer : Ook in dit filmpje van de K2 Pinnacle 88 zie je de punt en eigenlijk de hele voorkant van de ski zwabberen. Tussen 0:30 en 0:49 is dit weer goed te zien in de slow-motion beelden. De vibraties gaan gewoon door de hele ski heen en zorgen dus ook dat het stuk onder de binding en skischoen flink klappert en af en toe loskomt van de sneeuw.Maar je bent wel vol lof over de Pinaccle 95 en schrijft : lijnvast en stabiel in het terrein. Terwijl deze 2 modellen juist dezelfde opbouw hebben volgens de site van K2, waar zit dan het verschil ?
Goede observatie. De video van de Pinnacle 88 gaat over de 2016-2017 versie. Mijn review van de Pinnacle 95 gaat over de 2017-2018 versie. In de tussentijd is de kern van de Pinnacle 95 en 105 wat steviger gemaakt ten opzicht van het jaar ervoor (de ‘oude’ Pinnacle 95 vondt ik even instabiel als de 88).
Verschillende jaargangen dus, wat in dit geval een hele hoop uitmaakt.
Bedankt voor je reactie. ik heb getwijfeld tussen de Atomic Vantage 90 CTI de Salomon 90 QST en K2Pinaccle 95 het is de Pinaccle geworden en kijk er naar uit om ze in november te testen.
Dat zijn allemaal heel verschillende latten. Een beetje afhankelijk waar je wil dat het zwaartepunt van de sterke punten van de ski ligt zijn er nog veel meer opties.
Hi Skivrienden, ik heb nu al enkele weken met oa de k2 pinaccle 95 achter de rug, bij de eerste afdalingen was het idd wat zoeken , maar het is een fantastische ski, bij hoge snelheden begint ze voorin wat te flapperen, maar als je genoeg voorwaartse druk geeft is dat geen probleem de ski kan snelheden rond 80 km / u goed aan, carven gaat heel vlot, en korte gesneden bochten vergt wel wat techniek, en de bochten zijn een ietsje langer dan met mijn slalom ski , maar ze draaien toch leuk. ook op harde sneeuw hebben ze me verbaasd, ik heb met deze ski’s nog niet in diepere sneeuw dan 40 cm kunnen gaan , maar heb toch het gevoel dat ze genoeg drijfvermogen hebben, toch een aanrader lijkt me, zeker als 2de ski samen met GS of Sl naargelang je eigen voorkeur.
Hoi Gigi, bedankt weer voor deze review. Ik ben aan het twijfelen tussen de pinnacle van k2 of de blizzard rustler 9. Hoe verschillen deze ski’s van elkaar?
Groeten,
Stijn
Twee grote verschillen:
1. De Rustler is wat speelser; de K2 heeft een wat plattere tail, houdt wat beter het tweede deel van de bocht
2. De K2 is al een paar jaar overjarig en nauwelijks meer te krijgen