Review: K2 Speed Charger

Modeljaar: 2017-2018
Taillering: 120-72-100
Lengte: 175
Radius: 18 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, tip-rocker

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

Naast de (voor dit seizoen nieuwe) Turbo Charger en de al bestaande Super Charger en Charger is dit de GS-variant van K2. “GS” in de zin van de lange radius. Een sportieve ski is het niet, net zoals ik dat heb geschreven over de Turbo Charger. Wat het dan wél is: een stabiele, stille kracht voor bijna elke pisteskiër.

Geheel in de traditie van K2 is de ski zeer stabiel, vergevingsgezind, makkelijk te bedienen, maar niet echt een adrenaline-machine. Maar voor 90% van de pisteskiërs die gewoon als goede recreant of luie vaardige skiër een ski willen die ze onder alle omstandigheden overal een goed gevoel bij geeft – dit is hem. Dé ski.

Onopvallend goed

Snappy is de ski niet. Maar de grip is goed, het skiën precies, de demping geweldig. Sportief ski je er niet op. Maar wel heel zeker, en voorspelbaar ook. Korte geslipte bochten? Geen punt. Korte gesneden bochten zijn wat vaag en harder werken – maar dat geldt voor zowat elke ski met een langere radius. Geen probleem. En alles wat lang is: helemaal geweldig.

Zolang je hem maar beschouwt als een goede allround pisteski, en hem niet gaat vergelijken met de GS-modellen die bij de meeste merken zijn afgeleid van de race-modellen. K2 heeft al een hele tijd geen racemodellen meer, en dat merk je ook. Racy is de Speed Charger niet. Maar wel zeer zeker, met limieten die je als recreatieve skiër niet snel gaat vinden.

Conclusie

Een echte allrounder en een zeer zekere stabiele én makkelijk te skiën metgezel voor iedereen die niet sportief is of dat wil uitstralen. Korte bochten zijn wat harder werken zoals op elke ski met een grotere radius. Maar hij is zo zeker en makkelijk, dat ik deze ski iedereen aanraad. Van licht tot zwaar, van niveau 5 t/m 8. Zeer breed inzetbaar dus: qua omstandigheden op de piste en qua type skiërs. Alleen je moet niet een race-ski verwachten. Want dat is het niet.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

1 comment on “Review: K2 Speed ChargerAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *