Review: K2 Super Charger

Modeljaar: 2016-2017
Taillering: 127-76-107
Lengte: 175
Radius: 17 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, Carbon grid, tip-rocker

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

K2 maakt al zolang ze bestaan pisteski’s. Ze hebben zelfs heuse Worldcup-ski’s gehad. Dat is alleen niet waarom K2 bekend staat. Ze staan bekend om de freeride en freestyle ski’s. En ze hadden met de eerdere Bolt en Charger ook altijd wel al pisteski’s, maar er zijn denk ik maar weinig mensen die die ski’s kennen.

Dat gaat nu veranderen, hoop ik. Want met het complete re-design van deze serie heeft K2 echt een top ‘groomer zoomer’ gemaakt. Een volledige sidewall, lekker metaal erin, een mooie houten kern, wat carbon (diagonaal gestringd) voor torsiestijfheid… alle goede dingen waar een mens blij van wordt. Maar het gaat er natuurlijk om hoe hij het doet in de sneeuw. Nou… best wel goed! Het is echte een zeer stabiele ski die uitblinkt op stak geprepareerde, harde pistes. Maar dan bedoel ik ook echt uitblinkt.

IJszaag

De kantengrip van deze ski is ongeëvenaard voor een niet-race model. Dit ding kan echt carven als een malle. En omdat ie mooi rustig loopt (echt goede demping) en ontzettend veel grip heeft en niet zo stijf is, kan hij carven in alle soorten bochten. Lange bochten op zeer hoge snelheid, of mooie, bewuste rond gesneden bochten – zolang ze maar gesneden zijn. Want als je geslipt wil skiën, dan sputtert deze ski wel wat tegen. Hij heeft dan ook een sidecut die door de stompe brede punt extreem ver is doorgetrokken. Die grijpt snel aan in alles wat ie tegenkomt: buckels, zachte sneeuw. Het is in dat opzicht echt een ski voor corduroy-liefhebbers.

Hoewel de tip dus erg snel aangrijpt (heerlijk voor carve-bochten, wat minder voor het geslipte werk of op slechte pistes), de ski is wel zo relatief zacht en ‘smooth’ als we van K2 gewend zijn. En het maakt de ski ook rustig van aard en ook zonder veel kracht of energie te skiën. Rol ze op hun kant en de ski’s doen het werk. Zolang je maar niet kort wil wedelen, want dan moet je ze echt omspringen alsof je in een halve meter poeder skiet (en ook daar zijn ze niet echt aan te raden trouwens). IJzige gletsjer? Neem deze ski! Verspoorde sneeuw of op een andere manier niet-strakke ondergrond? Neem niet deze ski.

Conclusie

Een top-carver voor iedereen die dat goed kan of wil leren. Maar als je geslipt wil skiën, moet je deze ski niet kopen.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

4 reacties op “Review: K2 Super ChargerVoeg die van u toe →

    1. Ja die heb ik wel getest, maar zal ik niet uitgebreid reviewen. Die ski is zeer vergelijkbaar met de Super Charger, alleen een stuk minder stijf (voor echt lichte skiërs en niet al te hoge snelheden dus). Hij mist echter wel echt wat energie, hoewel de grip en ook de directe aansturing van de voorkant vergelijkbaar is met de Super Charger.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *