Review: K2 Turbo Charger

Modeljaar: 2017-2018
Taillering: 129-72-107
Lengte: 165
Radius: 13 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, metaal, carbon, tip-rocker

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

De K2 Turbo Charger is een toevoeging aan de lijn die vorig seizoen werd gelanceerd. De Super Charger en Charger zijn in die lijn de mid-radius carvers (de Supercharger met metaal erin, de Charger zonder) en er is de Speed Charger die een lange radius heeft. Dat was er vorig jaar allemaal ook al. En nu is er dus een vierde ski in de lijn: een pisteski met slalom-geometrie.

Alle mooie dingen die je van K2 verwacht in zo’n ski krijg je ook: smooth, gedempt, stabiel, goede grip, super makkelijk te skiën. Maar de ski is ook vrij licht qua gewicht, aanzienlijk lichter dan de meeste slalom-modellen van andere merken. En er is ook een goede reden waarom ik dit niet een slalomski noem. Die term geef ik aan ski’s die echt ‘high-performance’ genoemd kunnen worden. En dat levert deze ski gewoon niet.

Korte cruiser

Deze Turbo Charger is een cruiser, geen racer. Niet agressief genoeg voor echt kort carven (hij slipt beter dan dat ie snijdt, vind ik), geeft niet zo veel rebound en is gewoon een beetje sloom. Het ontbreekt aan ‘snappyness’ en energie en agressie. Kleine bochten, grote bochten, hij vindt alles prima. Ze zijn namelijk toch geslipt.

Dat wil niet zeggen dat de ski instabiel is of geen grip heeft. Dat is allemaal prima verzorgd. En als je er harder op werkt, is het niet zo dat ie dan ineens ‘aan’ gaat. Het is gewoon een lampje dat altijd half gedimd blijft, hoe ver je die dimknop ook draait. Een heerlijke vakantieski voor een heel brede range van skiërs. Grote skiërs, kleine skiërs, licht gevorderde of meer gevorderde skiërs – allemaal kunnen ze er prima op weg. Verwacht alleen geen sportiviteit of ‘wauw’.

Conclusie

Een cruiser met een kleine radius die alles makkelijk doet, behalve sportief zijn. Een van de makkelijkste ski’s om te skiën, maar weinig tot geen ‘wauw’.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 comments on “Review: K2 Turbo ChargerAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *