Review: Line Supernatural 108

Modeljaar: 2016-2017
Taillering: 137-108-126
Lengte: 186
Radius: 26 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, metalen ‘backbone’, tip- en tail-rocker

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

 Over deze ski

De Supernatural bestaat al twee jaar. Deze 108 (er is ook nog een 92, 100 en 115) is het vlaggenschip van de serie. En met een houten kern, volledige sidewall en wat metaal over de lengterichting van de ski hebben ze gewoon een erg veelzijdige, stabiele freeride ski gemaakt. Het is niet een poederbak die het alleen maar goed doet in bodemloze verse sneeuw. Het is ook zeker niet een allmountain ski die je ook wel me kan nemen buiten de piste. Het zit er echt tussenin.

Dat wil overigens niet zeggen dat je er niet prima mee op de piste kan skiën. Erg goed zelfs. Het haalt het niet bij een pisteski natuurlijk, of bij een smallere, meer harder sneeuw-georiënteerd model. Maar voor een ski in deze klasse is de Supernatural echt erg veelzijdig.

Vriendelijk en zeker

Niet alleen qua terrein en sneeuw is de ski veelzijdig. Ook de doelgroep (qua niveau, stijl) die deze ski bedient is erg breed. Alleen de echte chargers willen wat meer energie en rebound. Maar voor alle andere skiërs – van beginnende freeriders tot de relaxte gebiedskiërs; van de allmountain skiër tot de pisterat die door de crud wil knallen – deze ski doet het allemaal.

Hij blinkt echt uit in vriendelijkheid. Niet dat je niet hard kan gaan, maar het gemak waarmee je de Supernatural op de kant krijgt en door de bocht is opmerkelijk. Hij heeft een grote radius, maar een voorspelbare flex en genoeg rocker om de bocht mooi geleidelijk in te gaan en uit te sturen. Hij slipt ook makkelijk (wel zo lekker in de kleine ruimte), maar houdt ook mooi zijn lijn in lange doordraaiers. Zowel in knie-diepe poeder als op hobbelige of ijzige pistes trouwens.

Conclusie

Een veelzijdige freeride ski die ook op de piste wat kan. Alleen agressieve chargers moeten iets anders zoeken.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 comments on “Review: Line Supernatural 108Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *