Review: Nordica Dobermann GSR RB FDT

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 114-69-97
Lengte: 180
Radius: 19,5 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, carbon Race Bridge

Over deze ski

De Dobermann-lijn is vernieuwd voor 2018-2019. Deze GSR is het consumenten GS-model. Met houten kern, twee lagen metaal, volledige sidewall, full-camber en een carbon Race Bridge (een soort van carbon box voor extra torsie-stijfheid) mikt Nordica ook echt op de officieuze racer en de technische recreant die precisie en power wil.

De ski is wat vergevingsgezinder dan eerdere versies. De tip is qua vorm iets minder agressief. Daarmee stuurt de ski ondanks het ontbreken van rocker toch een fractie vertraagd in en hapt de punt niet zo in oneffen sneeuw. Ook de achterkant is wat minder heftig en laat wat makkelijker los dan voorgangers met dezelfde naam.

Good doggy

Deze Dobermann is dus niet meer die bijter die het vroeger was; die valse teef die je moest laten afmaken omdat ze gewoon stomweg niet wilde los laten. Nee, deze nieuwe GSR is geen bijtertje. In vergelijking met andere consumenten GS-ski’s is ze zelfs wat mak te noemen. Wat minder bite, wat minder pit.

Maar nog steeds zeer stabiel, lijnvast, prima grip, demping is mooi. Het is niet een ski voor een (wannabe) racer denk ik, maar voor een recreant die een stabiele ski zoekt voor op de piste. Voor lange gesneden bochten, maar net zo goed voor een lekkere wedel op zijn tijd. Omdat het niet zo’n bijtertje is en de ski vrij vergevingsgezind is, draait ie makkelijk.

Conclusie

Geen pittige racer, maar veel meer een heerlijk stabiele pisteski voor grote bochten en betrouwbaar wedelen. En dat hoeft niet eens op mach-snelheden. Deze ski is eerder aan de saaie kant dan aan het adrenaline-eind van het spectrum.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

4 comments on “Review: Nordica Dobermann GSR RB FDTAdd yours →

  1. Would this description hold for current models? How would this compare with the Atomic G9 Revo consumer GS (that you reviewed favorably)?

    1. Yes, the current model is technically the same. For next season (2023-2024) I think they are changing them again.
      Compared to the G9 Revoshock this Dobermann is sightly softer, more easy-going and a bot more light-footed. Slightly less damp and powerful too.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *