Review: Nordica Dobermann SLR RB

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 120-69-104
Lengte: 165
Radius: 13 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, Race Bridge

Over deze ski

Deze Dobermann SLR is de nieuwe versie van Nordica’s consumenten-slalomski. Dezelfde naam als de vorige generatie, dus dat kan voor wat verwarring zorgen. Zeker omdat de ski wel wat is veranderd. Niet qua geometrie en bouw – het is nog steeds een consumenten slalomski. Maar in gedrag is deze wel wat anders dan zijn voorganger.

Nu is het ook weer niet zo dat de ski helemaal niet is veranderd. Dan zou het gedrag ook niet echt anders zijn. Deze ski heeft dezelfde ingrediënten als de GSR en de Spitfire. Een wat lichtere constructie dan de echte Worldcup modellen, iets afgeronde tip en tail voor wat meer variatie in de bochtvorm. Maar wel ook de carbon Race Bridge, die zorgt voor extra torsiestijfheid en grip.

Smooth criminal

Dat is niet alleen op papier zo, maar dat voel je ook echt in de sneeuw. De Race Bridge niet direct; de soepelheid en minder agressieve uiteinden van de ski merk je wel. De ski skiet erg makkelijk. Niet heel agressief, zoals de vorige versie. ‘Smooth’ is denk ik het juiste woord. En de bochtgrootte is ook inderdaad makkelijk te beïnvloeden. Eigenlijk exact wat je zou verwachten met de nieuwe specificaties.

De ski is daardoor ook voorspelbaar. Hij verrast nooit. Maar er is ook niet echt een ‘wauw’. Geen directe energie. Een beetje een mak lammetje eigenlijk. Een makkelijk lammetje dus, geen gemene Dobermann. Helemaal niks mis mee en een prima ski voor wie een technische ski wil maar niet te veel kracht of concentratie heeft.

Conclusie

Een allrounde, maar weinig enerverende slalom ski. Makkelijk te skiën en ideaal voor minder vaardige, grote of agressieve skiërs.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

2 comments on “Review: Nordica Dobermann SLR RBAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *