Review: Nordica Enforcer 88

Modeljaar: 2019-2020
Taillering: 122-88-110
Lengte: 179
Radius: 16,5 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, tip-rocker, tail-rocker, twee lagen metaal

Over deze ski

De Enforcer-lijn is de freeridelijn van Nordica. Zoals wel meer merken dat doen, heeft ook Nordica de lijn naar de smalle kant uitgebreid dit jaar. Interessant is dat Nordica op hun website deze ski onder ‘allmountain’ heeft staan, terwijl de bredere Enforcers onder ‘freeride’ te vinden zijn. Het is voor het eerst dat een merk een lijn opknipt in verschillende categorieën omdat die dan beter aansluiten bij de eigenschappen van die ski.

Dat vind ik een goede zaak, want het geeft een eerlijker beeld van de sterke en zwakke punten van een ski. Zeker een lijn als de Enforcer, die van 88 tot 115 mm onder de voet gaat, is zo breed in toepassing, dat deze aanpak duidelijker is. De Enforcer 88 is wat mij betreft ook echt een allmountain ski. Niet genoeg float om echt als poederski te boek te staan, maar zeker ook geen harde sneeuw-ski. Echt zo’n model voor als de condities anders zijn harde pistes of diepe poeder.

Super smooth

De constructie (sidewall, metaal, houten kern, wat camber onder de voet) geven de ski voldoende pistekwaliteiten. Er zijn ski’s in deze breedte-range die veel strakker carven en betere grip hebben. Maar deze Enforcer voldoet. In zachte sneeuw blijven de punten prima boven de sneeuw. De tip- en tail-rocker zorgen dat de ski heel makkelijk slipt. Ideaal voor in de buckels en de kleine ruimte.

Geen stevige strakke carver dus, ook zeker geen poederski. Maar alles er tussenin doet deze ski goed. Hij is smooth, vergevingsgezind, gedempt. Heel energiek is de ski niet, maar vooral heel makkelijk te skiën. Een charger komt niet aan zijn trekken op deze ski, maar iedereen die van lekker cruisen houdt en niet weet wat de condities gaan brengen heeft hier echt een prima lat aan.

Conclusie

Een vergevingsgezinde echte allmountainski voor alle condities behalve betonharde pistes of diepe poeder. Wie hard wil carven of agressief skiet zal wat teleurgesteld zijn op deze ski. Maar de all-condition skiër die niet op zoek is naar adrenaline zal zeker blij worden van deze ski.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

1 comment on “Review: Nordica Enforcer 88Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *