Review: Nordica GT 76 TI

Modeljaar: 2016-2017
Taillering: 126-76-106
Lengte: 174
Radius: 15,5 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, metaal, tip-rocker

Nota bene: deze review is gebaseerd op de 2016-2017 versie van deze ski. Voor seizoen 2017-2018 en 2018-2019 is deze ski ongewijzigd, op het uiterlijk na.

Over deze ski

Dit is de nieuwe pistelijn van Nordica. ‘Licht gewicht’ is de nieuwe hype, dus deze pisteski’s moeten er ook aan geloven. Waar de voorganger – de Fire Arrow – nog behoorlijk zwaar was, is dit inderdaad een zeer lichte ski. Er is ook een carbon-versie van deze ski. Ik dacht eerst dat ze me die hadden mee gegeven. Maar dat bleek toch niet zo te zijn, toen ik de letters “TI” op de ski zag staan.

En om eerlijk te zijn is dat ook de enige aanwijzing die ik heb dat deze ski’s inderdaad metaal bevatten. Want alle eigenschappen van ski’s die ik normaal toch redelijk direct weet toe te schrijven aan het gebruik van metaal – demping, rebound, stabiliteit, (torsie)stijfheid – ontbreken eigenlijk allemaal in deze ski.

Te licht bevonden

Op harde, soms ijzige pistes is het niet fijn als een ski ratelt, stuitert en eigenlijk gewoon ‘hol’ klinkt. Je wil dan dat ie lekker in de piste snijdt, vibraties van de harde ondergrond absorbeert en doet wat jij wil. Dat is bij deze ski helaas niet het geval.

De ski kant snel om, is op zich ook best responsief, maar bepaalt zelf de vorm van de bocht. Tenminste, zolang hij contact houdt met de sneeuw. Want om de haverklap springt ie weg. Het ontbreekt gewoon stomweg aan massa om lekker door de sneeuw te snijden. Wat mij betreft een goed voorbeeld van hoe gewichtsbesparing lijdt tot minder vertrouwen.

Conclusie

Gewoon te licht. De Fire Arrow, maar dan met anorexia. En dat is erg ongezond.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

1 comment on “Review: Nordica GT 76 TIAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com