Review: Rossignol Experience 88 TI

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 127-88-117
Lengte: 180
Radius: 16 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, tip-rocker, tail-rocker, Line Control Technology, Air Tip

Over deze ski

De Experience lijn bestaat al een heel aantal jaren. De oude modellen blonken vooral uit op harde sneeuw. Ondanks de (toen al) allmountain-breedte van 88 mm onder de voet, was de oude Experience 88 een harde sneeuw carver. In zachte sneeuw groef hij ongegeneerd tunnels. En zelfs op de piste was het een bakbeest dat nauwelijks van zijn lijn te krijgen was: log en niet vergevingsgezind. En met de laag basalt erin ook zo dood, dat ik ooit aan die ski heb gerefereerd met de beschrijving ‘stoeptegel met sidecut’.

Is dat veranderd? Met de ingrediënten van de ski hebben ze hem echt wel up-to-date gemaakt. Air Tip voor minder gewicht en dus in theorie wat wendbaarder en sneller om te gooien. Metaal en een sidewall voor grip en stabiliteit; Line Control Technology voor een constante buiglijn. Maar vooral de vorm van de tip en tail (zowel de vorm als de rocker) maken deze ski een stuk veelzijdiger dan zijn voorganger als het gaat om omstandigheden die je ermee kan skiën.

Tank

Waar eerdere versies echt brede harde sneeuw-carvers waren, is deze nieuwe versie wel degelijk in staat om je in zachte sneeuw (wat vers, slush, etc.) prima te helpen skiën. In crud doet ie het met zijn stabiliteit uitstekend. Het is dus in dat opzicht een hele verbetering op het gebied van veelzijdigheid qua soorten sneeuw en terrein die je ermee kan skiën.

Maar het is nog steeds een stevige, stijve, ietwat logge ski. Hij kost veel kracht en input om te skiën. Wat mij betreft kant deze ski trager en logger om en voelt hij breder aan dan een aantal ski’s die in werkelijkheid breder zijn (Head Kore 93, Blizzard Rustler 9, Völkl Kendo, Black Crows Orb). Het is daarmee ook echt een andere ski dan zijn smallere broertje de Experience 84 AI. Die is echt wendbaar, makkelijk te skiën, speels zelfs af en toe. De 88 TI is dat allemaal niet. Het is een bakbeest voor ongenuanceerde grote, sterke en hard skiënde skiërs.

Conclusie

In vergelijking met zijn voorganger een stuk veelzijdiger in alle sneeuwomstandigheden. Maar ook is het nog steeds een erg stevige ski; een bakbeest voor grote, sterke en goede skiërs die overal doorheen willen beuken. Subtiel is de ski niet; hij blaast echter wel overal doorheen.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 comments on “Review: Rossignol Experience 88 TIAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *