Review: Rossignol Hero Elite LT TI

Modeljaar: 2016-2017
Taillering: 115-69-95
Lengte: 176
Radius: 19 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, tip-rocker

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

Dit is de GS-broer van de Hero Elite ST TI. En eigenlijk is het gewoon dezelfde ski, maar dan in langere lengtes en met een veel grotere radius. Maar ook in dit geval krijg je alle mooie dingen die een high-end pisteski verdient. Houten kern, sidewall, metaal, rocker, en een bindingsplaat die mooi meebuigt met de ski.

Zoals het een ski van dit kaliber betaamt, krijg je ook veel grip en stabiliteit. Maar anders dan veel andere consumenten GS-ski’s is dit exemplaar niet zo veel werk om ook ontspannen, de hele dag te skiën. Ook als de pistes niet zo strak zijn, is dit een ski die stabiel genoeg is voor de racers onder ons, maar ook voor de gewone sterveling die lekker op de cruise control naar beneden wil.

Allround high-end

Deze ski heeft niet zo veel rebound. De agressieve, explosieve skiërs zullen dat er ook echt aan missen denk ik. Voor alle anderen, elke gevorderde+ pisteskiër eigenlijk, is dit een heerlijk veelzijdige ski. Om les op te geven bijvoorbeeld (hij kan heel hard, maar kost ook niet veel energie om stapvoets of im Pflug te skiën). En omdat hij ook niet zo stijf is, en behoorlijk vergevingsgezind, zijn niet alleen alle bochtgroottes een makkie (ondanks de radius van 19 meter), maar ook pistes in alle omstandigheden.

Of je nu gecarved of geslipt naar beneden gaat, op ijs of in verse sneeuw, in buckels of op corduroy – dit is echt een van de meest allround en tegelijkertijd high-end pisteski’s die ik ken. Alleen de meest sportieve skiërs zullen hem wat mat vinden. Maar de overige 80% van gevorderde skiërs zal deze ski op de piste (en dan wel echt in alle omstandigheden) helemaal te gek vinden.

Conclusie

De meest allround pisteski van het moment. Dat is een boude uitspraak, maar ik meen het wel. Alleen agressieve skiërs moeten iets anders vinden.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

17 reacties op “Review: Rossignol Hero Elite LT TIVoeg die van u toe →

 1. Als ik een vraag mag stellen hoe kan ik deze ski vergelijken met zijn “concurrenten” mede gs gedoopte ski’s? Deze ski klinkt even vergevingsgezind als de atomic redster edge gs of nijgt deze ski een hele andere kant op hardcore, één uit de serie van head of een dubbeldekker van atomic.

  1. Het klopt dat deze wat minder stijf en heftig is dan vergelijkbare modellen van andere merken. Daardoor voor de echt sportieve skiërs wat minder interessant misschien, maar voor de gemiddelde gevorderde skiër interessanter als high-end pisteski. Er zit wel iets meer pit in dan bijvoorbeeld de Atomic Redster Edge GS of XTI, overigens. Zit mooi in tussen die meer allround pisteski’s en de echte GS-ski’s die eigenlijk alleen voor technisch goede en conditioneel sterke skiërs fijn zijn om de hele dag te skiën.

  1. De All Turn is een zeer afgezwakte versie. Een stukje breder, meer afgeronde uiteinden (die het uitsturen vergemakkelijken – ‘de kant niet tot het eind van de bocht houden,’ zal een ander zeggen) en het belangrijkste: carbon in plaats van metaal. Ik denk dat dat carbon de grip noch de demping ten goede komt. Een beetje een stuiterige lat die lang niet zo lijnvast is als de Hero LT TI. En de radius is natuurlijk een heel stuk kleiner.
   Al met al een heel andere ski dus.

 2. Hi Gijs,

  Bedankt voor je hulp nog! Ik was de afgelopen weekend in Montafon en heb daar nog 1 keer wat verschillende skies geprobeerd. Eerst Head Instinct en Super Shape en ook nog een Volkl RTM. Maar daarna de Hero Elite Lt van 1.80 en wat een lekkere ski is dat! Stabiel op snelheid, ook op ijsplaten prima grip. Bochten lang maar ook kort lekker in te zetten. Iets minder “pop”, energie wat je terug krijgt in de bocht maar dan moet je iets harder werken en dat vind ik wel fijn. En hij skiet ook lekker wat langzamer en door natte sneeuw. Was handig omdat mijn vriendin soms wat angstig is op paden en ik dichter bij haar wil blijven maar daardoor dus ook veel moet remmen. Topski!

   1. Dank. Ben zelf 177cm. Twijfel beetje tussen 170 en de 176 versie. Is de 170 te kort voor mij? Kortere radius dus meer allround dan de langere versies zou ik zeggen?

    1. Als je een ski wil die meer allround is dan een consumenten GS-ski, moet je een andere ski kiezen, en niet een te korte lengte. De 176 zou in jouw geval mijn advies zijn (tenzij je vederlicht bent). En die is al erg allround, mits je voldoende techniek hebt om die ski goed te benutten (zeg niveau 7 of hoger).

 3. Enig idee of de binding van het 2015 anders aanvoelde (was een axium/axial binding) tegenover de spx binding op die van 2016? Kan namelijk een overjarig model van 2015 op de kop tikken 🙂

 4. Beste,

  Ik overweeg deze ski te kopen als ski om les mee te geven en zelf ook eens door te gaan.

  Heb je de 2018-2019 versie al getest ? Is deze beter/slechter ? En indien beter de 200 euro meerprijs waard ?

  Bedankt, Michiel

 5. In mijn zoektocht naar nieuwe ski’s heb ik afgelopen wintersport enkele GS ski’s getest. Een (overjarige) Völkl Racetiger UVO 1.75m, een Fischer Worldcup RC4 1.75m en een Fischer The Curv DTX 1.78m. Allemaal fijne GS pisteskies voor wanneer snelheid je vriend is en wanneer de pistes redelijk strak zijn. De Fischer The Curv verrasten mij nog het meest aangezien deze ook in de ‘pap’ op het einde van de dag nog super te sturen zijn.

  Mijn nieuwe ski’s moesten sportieve ski’s zijn die op snelheid stabiel blijven, oneindige bochtengrip hebben maar daarnaast ook lekker te rijden zijn wanneer je op je gemak met je familie naar beneden tuft. Afgaande op de reviews (met name van deze site, complimenten!) viel mijn keuze al snel op deze Rossignol Hero LT, een overjarig model van 2017. Ik heb de ski’s in mijn lichaamslengte genomen van 1.83 m en kan stellen dat ik zeer tevreden ben. Snel, strak, wendbaar. Ik ben een sportieve skiër die veel energie in de latten duwt en dan zijn deze ski’s een feest. Ze geven veel vertrouwen en zijn niet van de lijn te krijgen mits genoeg kantendruk wordt gegeven. Als op spreekwoordelijke ‘rails’…

  Ook korte bochten zijn prima te doen. Plotseling een korte bocht nemen ipv de beoogde ‘lange’ draai? Binnen een fractie van een seconde volgen de ski’s de ingezette lijn. Wel hebben deze ski’s een sterke voorliefde om lange en snelle bochten te draaien.

  Ook op minder goede pistes blijven deze ski’s goed en voorspelbaar sturen zonder te ‘happen’. Blijven dan ook veel vertrouwen geven. De Fischer WC RC4’s vond ik op slechte pistes met veel sneeuwhopen veel minder vergevingsgezind. Alleen wanneer je graag Bückels neemt, zijn er vast veel betere ski’s dan deze Hero LT’s te krijgen. De lengte van de ski’s en de (GS) radius van 20 meter werken dan niet mee. Daarnaast ben ik er geen fan van.

  De 1.83m die gelijk is aan mijn lichaamslengte in combinatie met mijn gewicht van 77 kg is voor sommigen misschien wat veel van het goede maar aangezien ik met veel energie ski, heb ik het gevoel dat deze Rossignols in vergelijking met de andere gereden GS ski’s (van 1.75m) nog beter op de lijn blijven met minstens dezelfde wendbaarheid. De lengte is ook een kwestie van wennen, anders zou 1.76m ook een prima optie kunnen zijn.

  Ik heb nog getwijfeld over de Rossignol Master die nog wat heftiger schijnt te zijn, maar ook weer € 200,- duurder is (of de 2018/2019 variant van de Hero) en minder goed te rijden zou zijn op slechte pistes. Wie weet, wil ik ze ooit wel eens voor een dagje huren maar voorlopig ben ik erg blij met deze Hero LT. Je kunt je er eigenlijk geen buil aan vallen.

 6. Hoi! Ik heb deze ski’s vorig jaar zwaar in de aanbieding gekocht, aan de hand van onder meer dit artikel en advies van Gigi. Nu voor het eerst écht in de sneeuw kunnen uitproberen (had ze een uurtje getest in Zoetermeer maar dat mocht geen naam hebben). Wat een ski!
  Super stabiel, en inderdaad duidelijke voorkeur voor de lange bochten, op snelheid voel je echt wat deze ski’s voor je doen. Maar ook een buckelig stuk vol papsneeuw is te doen, al is dat niet waar ze het best tot hun recht komen.
  Het gevoel alsof je op rails loopt deel ik. De kantengrip is geniaal (waar mijn gezelschap hun beklag deed over gladde stukken piste…had ik niks van gemerkt).
  Kortere bochten kunnen ze wel, ondanks de radius, maar je moet wel even netjes initiëren.
  Ik vind het inderdaad geen hele
  moeilijke ski, wel een hele fijne stabiele!
  Had nog erg getwijfeld over de lengte maar je advies was lichaamslengte (en ook op de Rossignol site stond dat aangegeven). Ik ben zelf 1.72 en ski de 170 versie, en daar heb ik geen spijt van. Ik denk niet dat ik ze korter had gewild, daarmee was het sportieve karakter er een beetje af gegaan denk ik.
  Heerlijke ski, veel dank nog voor deze review & je advies!

 7. Hey,
  Is deze ski aan te raden om bijvoorbeeld een Landes-opleiding te gaan doen op een gletsjer in de zomer? (waarin je zowel buckels als reuzenslalom in relatief harde omstandigheden moet skien).
  Ps. Ik heb het over de “Carbon”-versie en niet de “Ti”.
  Alvast bedankt!

  1. Daar is deze ski zeer geschikt voor. Ook gewoon de TI versie. Dit is een van de minst stevige/agressieve van de consumenten GS ski’s. Als je de Landestraining aankan, dan ook zeker met gemak deze ski (de TI versie).

   EDIT: Ik kan overigens geen carbon versie van deze ski vinden in de literatuur. Weet je zeker dat je niet de All Turn CA bedoelt? Als dat zo is, dan zou ik die zeker niet aanraden. Dat is echt een behoorlijke slappe-hap ski. Als je Landes ambieert, moet je daar ver van weg blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *