Review: Rossignol Hero Elite MT TI en CA

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 123-74-109
Lengte: 183
Radius: 15 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, titanal of carbon, tip-rocker, Line Control Technology

Over deze ski

In de nieuwe Hero-lijn is de MT qua radius het middelmaatje. MT – Medium Turn – zegt dat natuurlijk al. Net zoals de Hero ST en de LT is deze ski afgeleid van de wedstrijdski’s van het merk, maar qua heftigheid terug geschaald naar menselijke proporties. Wat tip-rocker en een breedte van 74 mm maken deze ski erg allround in alle pistecondities. De volledige sidewall en Line Control Technology zorgen voor een zeer lijnvaste en stabiele ski.

Maar ondanks al deze mooie ingrediënten vind ik het niet een high-performance ski. Anders dan de ST en de LT is de MT niet zo stevig en zwaar. De ski is wat soepeler, heeft minder rebound en is een stuk vergevingsgezinder. Dat in combinatie met de medium radius en de iets grotere breedte dan de meeste ander van wedstrijdski’s afgeleide modellen maakt dit dus een erg mooie allround pisteski, maar geen ‘race’ ski.

Big softie

De ski is er in een versie met titanal (metaal) en in een versie met carbon. Meestal is de carbonversie van een ski wat softer en lichter te skiën dan de metaal-versie. In het geval van de MT is er wel het lichte gewicht van de carbon-versie (veel scheelt het niet, maar als je de ski’s optilt is het verschil merkbaar). Maar echt noemenswaardig makkelijker of lichter skiën ze niet.

Ik denk dat het verschil tussen de CA en TI versie vooral wat minder groot is dan anders omdat de TI versie al vrij soft is. Alleen op harde oneffen pistes merk je wel wat verschil. Soepel en vergevingsgezind zijn beide versies, maar in hobbelige omstandigheden krijg je wat meer stuiters van het terrein terug bij de CA versie. Nog steeds geen rigoureus gebrek aan grip, maar net iets meer ‘levendigheid’ en ‘feed-back van de sneeuw’ zoals dat wel eens wordt genoemd.

Conclusie

Een stabiele, maar eigenlijk vooral vriendelijke allround pisteski. De overall indruk is er toch meer een van vergevingsgezindheid en souplesse dan van een racer die is afgeleid van de Hero wedstrijdski’s. Helemaal niks mis mee, met deze ski’s. En het verschil tussen de TI en de CA versies is minimaal, wat mij betreft.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

2 comments on “Review: Rossignol Hero Elite MT TI en CAAdd yours →

  1. Is deze ski een goede opvolger voor een F18, of is het niveauverschil te klein? Mijn F18 bevallen ok maar zoek na een aantal jaar iets met iets meer grip op harde sneeuw.

    Qua cijfers hier op de site lijkt hij namelijk een lager niveau te hebben dan de F18.

    1. Ik zou de Rossignol Hero Elite MT (TI of CA, maakt niet echt uit) ongeveer op hetzelfde niveau inschatten als de F18. Vor een echt advies verwijs ik je graag naar de advies-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *