Review: Rossignol Hero Elite Plus TI

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 130-78-110
Lengte: 167
Radius: 13 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, tip-rocker, Line
Control Technology

Over deze ski

Rossignol heeft voor seizoen 2018-2019 zijn consumenten racelijn vernieuwd. De ST en de LT (slalom en GS) ski’s zijn nieuw, maar er is ook een echt nieuwe ski aan de lijn toegevoegd: deze Hero Elite Plus TI. Eigenlijk een briljant eenvoudig idee. En daarmee denk ik een eenvoudigweg briljante ski. Het is ook niet voor niks dat ik deze ski als een van de eerste bespreek – ik denk dat ik hem heel vaak ga adviseren aan mensen. Hoe eerder ik dan een review heb staan, hoe sneller ik daarnaar kan verwijzen.

Het concept van deze ski is dus even briljant als simpel: je neemt een populaire, goed uitgewerkte ski als basis (de Hero Elite ST TI in dit geval) en maakt hem dan integraal 1 cm breder. Dat is exact wat de Hero Elite Plus TI is. Niet meer en ook zeker niet minder. Er zijn namelijk zeer veel mensen die een ski willen met de directheid, grip, stabiliteit en performance van de ST TI, maar die in zachte sneeuw en in slush (of aan het einde van de dag als de piste omgeploegd is) een ski die ze iets makkelijker door de meuk heen helpt. Ik denk een erg goed concept, perfect uitgevoerd. En het mooie is: de ski is en in de lengtes 160 (R 12 m), 167 (R 13 m), 174 (R 14 m) en 181 (R 15 m). Dus of je nou groot bent of klein van postuur; er is altijd een exemplaar voor je. Ben je meer van de korte slalombochten of meer van de middellange bochten? Er is altijd een radius voor je (en kies daar dan de juiste lengte bij).

Precies & vergevingsgezind

De ski heeft hetzelfde Rossignol karakter als de Hero Elite-ski’s van afgelopen jaren. Precies, voorspelbaar, niet te agressief, vrij vergevingsgezind. Maar met mooie grip, prima rebound en erg veel vertrouwen gevende lijnvastheid. De nieuwe Hero’s zijn over het geheel een tikkie steviger dan hun voorgangers, maar nog steeds met een instap die niet te hoog is. Iedereen die parallel een rode piste kan skiën zou deze ski aan moeten kunnen. De nieuwe Line Control Technology (een verticaal geplaatst stukje metaal dat in het midden door de hele lengte van de ski loopt) zorgt voor een mooi constante buiglijn en prachtige ligging op de sneeuw, maar dus ook voor dat beetje meer stevigheid.

Deze Plus TI is wel een centimeter breder dan de andere Hero’s. Dat verschil voel je als je hem direct na de ST TI skiet, bijvoorbeeld. Het omkanten is een fractie minder snappy, net iets minder snel. Maar ik denk dat 99% van de recreatieve skiërs dat niet voelt. Bovendien denk ik dat elke recreatieve skiër die snelheid van omkanten op harde pistes (de enige soort sneeuw waar je dat gevoel echt ervaart) graag ietsiepietsie minder heeft als hij daarvoor veelzijdigheid en skigemak op niet zo perfecte pistes ervoor terugkrijgt. In dat opzicht is dit een van de meest veelzijdige pisteski’s van het moment. Daarom krijgt ie ook het piste-allround label (hoewel high-performance ook zeker op zijn plaats zou zijn).

Conclusie

Een ski waarin de precisie, grip en energie van een consumenten-raceski wordt gecombineerd met de veelzijdigheid en het skigemak in minder ideale condities. Een goed concept perfect uitgevoerd wat mij betreft. Als je de keus hebt, ga dan wel voor de SPX 12 binding en niet voor de NX (die voelt toch iets minder solide aan).

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

22 reacties op “Review: Rossignol Hero Elite Plus TIVoeg die van u toe →

 1. Hoi Gijs t valt me op dat je erg positief bent over deze ski maar ook over de Rossignol Experience 84 ti. Ik heb mede op jouw advies de Fischer Progressor F 19 gekocht die heerlijk skiet trouwens maar zijn deze beter dan de Fischer of zijn t totaal andere skies als je skies zoekt voor “alle” pisteomstandigheden
  Grt Rick

  1. De F19 is veel allrounder dan deze Plus TI. Hoewel erg allround voor een ski met race-genen, is het toch echt in zachte sneeuw, buckels, slush lang niet zo makkelijk skiën als een F19 of iets vergelijkbaars. De Experience 84 Ai is dan weer niet grippig en snappy genoeg om het eerlijk met een allround pisteski te vergelijken. Daarvoor ie die te veel zachte sneeuw georiënteerd. OP opgevroren pistes wordt je er een stuk minder blij van dan van een goede pisteski.

 2. Gigi, ik heb vorig jaar de Hero Elite ST geprobeerd; een heerlijke ski maar vond deze op hogere snelheid “te licht” voor mij. Ik ben 195 cm en 95 kg….. Ik zie dat de Elite Plus nu in lengte 181 te koop is; heeft deze Elite Plus TI een volledige titanium plaat of alleen de titanium versteviging door de lijn voor en achter de binding. Groet Fcap

   1. Benieuwd waar je dan de elite plus ti zou plaatsen. Ik lees beiden reviews en merk dat ik moeite heb echt het cruciale verschil te vinden.

    1. De radius van de ski. De Plus is een brede slalomlat met een kleine radius, de LT heeft een grote radius. Dat is het voornaamste verschil.

  1. De GT heeft alleen zin als je de breedte wil voor bijvoorbeeld veel slush. Als je echter vooral/uitsluitend op strakke harde pistes stuurt is de Rossignol net iets makkelijke omkanten.

 3. Beste Gijs,

  Ik zoek een opvolger voor mijn Rossignol Z10 Zenith.
  Heerlijke skies…..ik heb ze nog niet vervangen omdat ik de juiste niet vinden kan.

  Zou deze Hero elite plus wat zijn ?
  gr. Nico

  1. De Z10 heb ik nooit geskied. Maar dat de Hero Elite Plus TI een heerlijke ski is kan ik beamen (al is dat zeer persoonlijk natuurlijk).

   1. Ik had de rossignol z10 mutix. Sinds een paar dagen over op de rossignol hero elite plus. Wat een top ski! Bedankt voor je advies Gijs! Ben er erg tevreden mee!

 4. Hallo Gijs,
  Ik ben op zoek naar een opvolger van de rossignol hero elite hp 161 (lengte 168). Met de nieuwe lijn hero’s, raak ik hier niet echt wegwijs uit. Heb jij misschien een advies?

 5. Hi
  Ben 57, 1.80, 85kg, sportief , zoek opvolger voor m’n xmax24hrs
  De huidige lengte is fout …162 en de ski heeft me lui gemaakt in het omzetten techniek naar kunnen…. Ik ski 50jr en natuurlijk een wedelaar, maar de eerste goede carves zijn er. Vorige week skiles leverde bovengenoemde op en leraar adviseerde me 1.74-5 en steviger. Na veel onderzoek kwam ikmop de Heo elite Plus Ti uit….
  Ik wil meer werken op de ski’s om m’n techniek aan te wenden en aanscherpen …..goede keuze de Heel Elite Plus Ti ????
  Dank lex

 6. Hoi Gigi,

  Ik zoek een allround pisteski en twijfel tussen de atomic x9 en hero elite plus ti. Ik ben 1.85, 75kg en gevorderde skiër.
  Wat zou jij doen?

 7. Grrr word ik enthousiast door je verhaal over de Rossignol Hero Elite ST Ti, en lees daar over deze Plus versie…… word ik nog enthousiaster! En dan is de 160 cm de kleinste, als ik het goed begrijp. Die andere is er wel kleiner. Ik ben maar 1.60 m. Best een zoektocht omdat echt niet alle skis een ski van rond de 155 heeft. Bedankt voor je duidelijke reviews.

   1. Vandaag de hero elite st 157cm gekocht, na een dag testen. Wat het ook ingewikkeld maakt is; wat biedt de plek / plaats net aan, welke lengte is verkrijgbaar etc. 1 dag gehuurd, en in de winkel was mijn lengte niet beschikbaar. Ik zou nog de salomons smax 10 een dag testen maar de hero voldeed zo goed, dus gevraagd naar de huurski, en ik kon die kopen. Prijs werd berekend dat de ski 7 dagen was verhuurd..het is een gokje maar ik ben wel blij. Bedankt voor je reviews nogmaals omdat je ook aangaf dat de salomons langzamer waren. En die heeft mijn partner nog en dat kon ik vandaag echt vernemen.

 8. Vandaag de hero elite st 157cm gekocht, na een dag testen. Wat het ook ingewikkeld maakt is; wat biedt de plek / plaats net aan, welke lengte is verkrijgbaar etc. 1 dag gehuurd, en in de winkel was mijn lengte niet beschikbaar. Ik zou nog de salomons smax 10 een dag testen maar de hero voldeed zo goed, dus gevraagd naar de huurski, en ik kon die kopen. Prijs werd berekend dat de ski 7 dagen was verhuurd..het is een gokje maar ik ben wel blij. Bedankt voor je reviews nogmaals omdat je ook aangaf dat de salomons langzamer waren. En die heeft mijn partner nog en dat kon ik vandaag echt vernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *