Review: Rossignol Hero Elite ST TI

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 122-68-104
Lengte: 167
Radius: 13 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, LCT, tip-rocker

Over deze ski

Deze ski heeft weliswaar dezelfde naam als zijn oranje-witte voorganger; in eigenlijk alle andere opzichten is de ski flink veranderd. Een houten kern, twee lagen metaal, volledige sidewall, minimale tip-rocker en de Line Control Technology (een verticaal geplaatste metalen strip over de hele lengte van de ski voor ene constante en stevige buiglijn) zorgen voor energie, grip, stabiliteit en een zeer zeker gevoel.

Dat is eigenlijk best knap. Want deze ski is een stuk lichter dan zijn concurrenten. In gewicht, maar ook in hoe hij zich gedraagt op de sneeuw. Het is een vrolijke, energieke ski die heel makkelijk stuurt. Een beetje springerig zelfs, maar niet op een manier dat hij onvoorspelbaar, instabiel of zoekerig wordt. En dat is een hele prestatie.

Leukerd

Deze ski is gewoon een leukerd. Vrolijk dus, maar ook vriendelijk. Niet makkelijk of mat, maar ook zeker niet heel ingewikkeld om te skiën. Iedereen die zichzelf ‘gevorderd’ noemt of meer kan erop weg en zal er erg veel lol aan beleven.

Technisch skiën vindt deze lat geweldig. Maar gewoon een beetje rotzooien vind hij net zo geweldig. Een erg allrounde ski die niet veel vraagt, maar wel heel veel geeft. Let er wel op dat dit de versie met de Konect binding-interface betreft. Er is ook een versie met raceplaat (R 22); dat is – door die plaat – een veel serieuzer en minder vergevingsgezind ding.

Conclusie

Vergevingsgezind en stabiel, vrolijk en eenvoudig in de omgang. Een leuke levendige slalomski waar zowat iedereen blij van wordt. Alleen als je serieus wil overkomen moet je iets anders zoeken.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

14 reacties op “Review: Rossignol Hero Elite ST TIVoeg die van u toe →

  1. Ook is er een Hero st titanium te vinden bij xspo.de. Ze zien er verschillend uit als de Hero elite st ti van hetzelfde jaar. Wat zouden de verschillen zijn?

    1. De ST Titanium heeft een lichtere constructie (één laag metaal is vervangen door carbon) en er zit niet de laatste technologie is (LCT). Het is dus eigenlijk in alles een soort ‘light’ versie, qua constructie en qua prijs.

  2. Geïnspireerd door de beschrijving (test) van Gigiski ben ik op zoek gegaan naar de Rossignol Hero ST Ti. Ik kom bij een webshop in Duitsland de ski tegen in een Plus variant. Zelfde jaargang (18/19), met de SPX12 Dual Connect binding.
    Sidecut is 130-78-110 en de radius 14m bij lengte 171. Het lijkt mij dat dit toch wel een hele andere ski is, gezien de breedte. Ben benieuwd naar jullie mening.

  3. Welke lengte zou je adviseren voor gevorderde sportieve kiester van 54 jaar, 1.64 lang en maar 55 kilo , die wel tempo wil maken maar vooral goed technisch skiën belangrijk vindt en op zoek is naar de kick van de rebound onder het motto: wat je erin stopt voelt ze ook graag weer terug?

      1. Dank voor je advies Gijs. Ik twijfel nog steeds tussen de ST en de Plus. Wat gemakkelijker de middag doorkomen op versleten pistes is zeker ook wat voor te zeggen. Ik ben vorig jaar wel eens gewoon afgetaaid. De vraag is of ik dan iets kostbaars in de ochtend inlever. Ik mag er nog één nachtje over slapen van mezelf.

        1. Ik denk dat je met de Plus meer wint aan veelzijdigheid als de pistes wat minder strak zijn dan wat je verliest aan precisie en omkant-snelheid vanwege de breedte. ZO breed is de ski namelijk ook weer niet. En anders dan bij een allmountain van 80 mm onder de voet heeft de Plus wel gewoon de strakke lijnen, radius en constructie van een slalomski.

  4. Nou, ik was overtuigd om voor ST TI te gaan, ook mede door jouw recensie.
    En nu slaat de twijfel toe. Deze lijkt mij zelfs nog beter bij mij passen. Eigenlijk dezelfde reden als Beata.
    Dus denk dat ik voor de Plus ga!
    Dan alleen de lengte nog.. twijfel bij beide ski’s tussen 167 of 171. Ben een sportieve skiër, niveau 7. 187 cm/76 kg. Ga Overal zonder problemen met lekkere korte bochten vanaf, behalve op de echte zwarte, ijs en buckle pistes waar ik niet als een gevorderde vanaf ga 🙂 Vandaar ook de keuze voor de Plus.
    Welke lengte zou jij hieraan koppelen?

    Dank voor alle recensies, heeft mij echt geholpen in de zoektocht!

    1. Ik zou de langere nemen. Maar vergis je niet: dit is gewoon een wat bredere slalomski, maar niet ineens een allmountain of zo. Dus in de poeder is het net zo goed een duikboot en in de buckels net zo goed ene pittig ding… Voor een compleet skiadvies moet je even dit invullen: https://gigiski.com/skiadvies/

      1. @ GiGi Nee, dat is helder en ook de bedoeling.
        Dacht alleen ook dat een slalom ski standaard altijd korter zou moeten En 1.67 zou volstaan.

        Thanks voor je reactie! ?

  5. Hallo,

    Hoe doen deze ski’s het in geslipte bochten? En welke lengte zou je aanraden voor iemand van 1.82m? Bedankt voor alle mooie reviews! 🙂

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *