Review: Rossignol Pursuit 800 TI

Modeljaar: 2016-2017
Taillering: 127-72-107
Lengte: 177
Radius: 15 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, tip-rocker

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

Deze serie bestaat al een tijdje. Ten opzichte van afgelopen jaar is er ook niks veranderd, behalve de print. Het gaat dus om de Pursuit 800 TI, de ‘hoogste’ in de piste-lijn van Rossignol. Metaal erin, houten kern, sidewall, wat rocker… Het hele pakket eigenlijk. En de grip is er ook wel, en het gemak van skiën ook. Al was het maar vanwege de middelgrote radius en het feit dat de ski qua stijfheid niet zo stevig is als ik had verwacht.

Hoewel je er toch wel wat van verwacht, aangezien het de 800 is (terwijl er ook nog een 300, 400, 500, 600 en 700 in de serie zit) en er heel groot ‘TI’ op staat. En een zwarte ski met rode accenten ziet er natuurlijk ook vervaarlijk uit. Dát is dus het plaatje wat je in je hoofd vormt: van een rebel, het eigenwijze zwarte schaap van de familie.

Mak lammetje

Wat je krijgt is echter wat anders. Je klikt erin, skiet weg en… niks. Geen rebound, geen energie, nauwelijks demping. Je rolt hem op zijn kant: gaat wel. Hij begint te snijden, maar vooral ook te happen met de punt. Die is breed en stomp en grijpt echt aan op alles. Je probeert hem te slippen – trapt er doorheen. Gewoon geen steun van de ski. Je hebt het gevoel dat je een blaadje papier onder je voeten hebt. Een sneetje lukt wel, maar zo buigzaam als… nou ja, een velletje kopieerpapier dus.

De ski is zo zacht, dat ie best vergevingsgezind is, zo lang je het maar voor elkaar krijgt dat die tip niet aangrijpt op alles. Nee sorry, ik geloof niet dat ik deze ski aan iemand zou kunnen aanraden. En als dit al het top-model uit die serie moet zijn, dan vrees ik voor de andere modellen.

Conclusie

Een slappe ski zonder energie of demping. Op hoge snelheid ronduit eng, omdat je geen steun van de ski krijgt, maar wel een brede tip die overal op aangrijpt.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

3 comments on “Review: Rossignol Pursuit 800 TIAdd yours →

  1. Volslagen oneens met deze recensie. Ik heb dese ski eind vorig seizoen getest in VT en was gelijk verkocht( heb er nog 10 getest en deze kwam echt als fijnste ski naar voren)
    Goede control, goed in te sturen. Helemaal bij hoge snelheden.
    In dat aangrijpen van tip herken ik mij ook totaal niet.
    Op de piste een geweldige ski.
    Maar ja: meningen kunnen verschillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *