Review: Rossignol React 8 Ti

Modeljaar: 2019-2020
Taillering: 124-73-110
Lengte: 182
Radius: 15 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, metaal, tip-rocker, Flex Tip technologie, LCT

Over deze ski

De React serie is de nieuwe piste-lijn van Rossignol en volgt daarmee de Pursuit-lijn op. De React 8 TI is het topmodel uit de serie. Met twee lagen metaal de stevigste. Rossignol zet deze lijn in de markt als de ‘racelijn voor de recreatieve skiër, waarop je het de hele dag kan volhouden’. Dan verwacht je dus de stabiliteit en grip en zekerheid van de Hero-lijn, maar iets minder heftig.

De nieuwe Flex Tip technologie moet daarbij helpen. Kleine dwarse inkepingen in de randen van de tip moeten maken dat de ski makkelijker (lees: minder happerig en iets vergevingsgezinder) de bocht aansnijdt. Er zit ook nog eens wat rocker in die tip, dus al te fel hoef je die niet te verwachten. Verder heeft de ski een houten kern en twee lagen titanal erin, dat voor stabiliteit, demping en rebound moet zorgen. De Line Control Technology (die ook in de Hero-ski’s zit) moet hier ook bij helpen.

Te makkelijk

Waar de voorloper van deze ski, de Pursuit 800 TI, eigenlijk alleen maar kon snijden en echt gevaarlijk kon happen met de tip, is bij de nieuwe React 8 TI denk ik sprake van overcompensatie. Want de nieuwe tip grijpt eigenlijk gewoon niet aan. De rocker in combinatie met die Flex Tip maakt dat de ski ongelooflijk makkelijk slipt en in hopen zich voorbeeldig gedraagt. Maar wil je snijden, dan geeft de voorkant van de ski gewoon niet thuis.

Dus er is wat mij betreft geen sprake van dat race-gevoel. De grip en rebound zijn daar ook niet naar trouwens. Maar het gebrek aan directheid vind ik het meest opvallend. Begrijp me niet verkeerd: het is een prima pisteski voor een recreant. Een niet al te hoge instap, maar ook niet zo’n heel hoog plafond maken dit voor menig vakantieskiër een prima optie. Maar de link die wordt gesuggereerd met die raceski’s voel ik gewoon niet.

Conclusie

Een prima cruiseski, maar niet veel bijzonders. Al helemaal niet de ‘raceski voor recreanten’ zoals Rossignol hem wegzet. Als je dat beloofd was, kom je bedrogen uit. Als je gewoon lekker wil cruisen, ook af en toe op snelheid, dan kan deze ski dat prima.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 reacties op “Review: Rossignol React 8 TiVoeg die van u toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *