Review: Salomon S/Race Rush GS

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 117-70-99
Lengte: 175
Radius: 17 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, tip-rocker, Edge Amplifier, Race Plate P79

Over deze ski

Salomon is afgelopen seizoen met de nieuwe S/Max lijn gekomen als consumenten pisteski. Voor het race-segment hebben ze ook een update gemaakt met deels dezelfde technologie. Zo vind je ook in de S/Race Rush GS de Edge Amplifier: die extra hoge sidewall onder de binding voor directere overbrenging van krachten op de staalkant en zo extra grip.

Om verwarring te voorkomen: er is ook nog de S/Race Shot GS (zonder race plaat) en de S/Race Pro GS (met extra dikke raceplaat). De ski in dit review is dus de middelste van die drie qua heftigheid. Ondanks de vrij kleine radius (17 meter) is dit echter een van de heftigste consumenten GS ski’s op de markt. De raceplaat – zij het de lichtere variant – is hier debet aan. Dat biedt nadelen voor rustige, minder vaardige of minder sterke skiërs.

Dijenbijter

Voor technisch zeer vaardige skiërs is dit een echte GS ski: grote bochten, eigenlijk alleen gesneden, acceleratie uit elke vezel. Dit is niet een ‘consumenten GS’ waarop je alles kan: van lekker wedelen in wat verse sneeuw tot in ploeg voor je klasje uit. Nee, daarvoor is deze ski echt niet gemaakt.

Carven, elke bocht volle overgave en optimale input. Dát is wat deze ski wil en nodig heeft. Dus goede techniek, een goed getraind lichaam, een strakke piste en niet te veel volk zijn de ingrediënten die je voor deze ski nodig hebt. Voor de ‘mindere goden’ (of eigenlijk: voor normale mensen) zijn er gelukkig de S/Max ski’s. Laat deze S/Race lijn maar staan voor de mensen die skiën zien als sportieve uitdaging.

Conclusie

Een stevige, eenzijdige ski. Hij carvet zeer precies. Maar je moet veel input geven (techniek en energie) om deze ski te skiën. Dit model ligt ondanks de radius dichter bij de FIS ski’s van de verschillende merken dan bij de consumentenlatten.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

1 comment on “Review: Salomon S/Race Rush GSAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *