Review: Stöckli Laser SC

Modeljaar: 2019-2020
Taillering: 123-72-104
Lengte: 177
Radius: 16,2 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, metaal, Torsion Racing Technology

Over deze ski

Deze Laser SC bestaat al een aantal jaren. Het is de ‘afgezwakte’ versie van de consumenten slalomski van het merk. Een pisteski, smal, met niet een al te grote radius. Maar wel te krijgen in lengtes tot 177, en daarmee is het een zeer allrounde ski voor een zeer brede doelgroep. Dus niet als een slalomski alleen maar goed voor korte bochten, maar voor een bredere inzet.

De constructie is een klassieke. Wat wel interessant is, is de zogenaamde Torision Racing Technology (TRT). Dat is een inkeping in het midden van de metalen lagen over de lengte van de ski. Die inkeping zit aan de tip en aan de achterkant, ongeveer 10 cm lang. Die zorgt ervoor dat de metalen laag minder torsiestijf is, en de tip en tail van de ski dus net wat vergevingsgezinder. Veel merken doen iets om dat effect te bereiken. Bijvoorbeeld alleen metaal in het midden van de ski (en minder of geen metaal aan de zijkanten). Maar dan gaat vaak ook de kantengrip eraan. En dat is hier niet het geval.

Vol vertrouwen

Door die kantengrip en de rest van de constructie van deze goed gebouwde ski heb je continu vertrouwen. De ski is voorspelbaar en je kan erop bouwen. Grip is erg goed, demping ook. Het is niet de meest snappy ski, maar er zit wel degelijk pit in als je wil. Maar je kan hem ook heel lui skiën.

En dat maakt het een ski voor een heel breed publiek. Eigenlijk iedereen die zich minimaal ‘enigszins gevorderd’ noemt en een ski wil die op de piste eigenlijk alles kan – alle soorten en grootte bochten, alle tempo’s, alle stijlen behalve echt heel levendig en speels – dit is een top ski. Hij kost wat, zoals alle Stöckli’s, maar je krijgt er dan ook een perfect afgewerkt product voor terug.

Conclusie

Een echte allrounder op de piste. Hij kost wat, maar geeft dan ook zeer veel vertrouwen. Eigenlijk voor iedereen die stabiliteit en een alleskunner zoekt, maar die geen atleet wil spelen.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

14 comments on “Review: Stöckli Laser SCAdd yours →

   1. Tip van de sluier?
    Ik lees dat voor allebei geldt dat ze extreem makkelijk skiën, maar dat je er ook heel goed gas op kunt geven.

     1. Haha, ik wacht je test in het najaar geduldig af.
      In de zomer ben ik niet snel op zoek naar ski’s.

  1. The WRT ST is much stiffer, both in flex and in torsional stiffness. The Laser SC is much more forgiving; you don’t need to ski that one as aggressively.

   1. The WRT could be a handful then as an everyday ski? Conditions are pretty much sheet Ice on every slope at the moment. Does the WRT offer greatly superior edge grip along with faster edge changes you can expect from 66mm underfoot? Thanks

    1. I suppose it does. It’s a great ski if you have the technique and constant focus to ski it well. On ice it’s great in terms of grip and rebound. But if conditions change, or if you want to have a break from laying down the perfect turn every single time (that’s the only kind it will accept), than other skis will handle better/easier.

 1. Hoi Gijs,

  Een paar jaar geleden kocht ik mede dankzij jouw goede recensie de Rossignol Hero Elite Plus TI. Inderdaad een super ski.

  Voegt de Stöckli Laser SC nog wat toe c.q. is die beter dan de voorgenoemde Rossignol? En is de Stöckli daarmee de aanschaf waard?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *