Review: Stöckli Laser SL

Modeljaar: 2015-2016
Taillering: 119-66-97
Lengte: 165
Radius: 13,6 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, metaal

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

Het Zwitserse merk Stöckli heeft de naam kwalitatief zeer goede, maar ook dure producten te maken. En dan bedoel ik niet een beetje duurder, maar echt anderhalf tot twee keer zo duur als concurrerende producten van andere merken. Hoewel dat op zich niet relevant is voor de ski-eigenschappen van de ski’s, is het denk ik wél relevant voor de keuzes die mensen maken.

Maar terug naar deze ski. De Laser SL is gewoon een heel goede slalomski. Energiek, stabiel, erg goede grip en makkelijk te skiën. En anders dan de meeste slalomski’s is deze ski niet heel onrustig als je hem in langere bochten of zelfs rechtdoor op snelheid skiet. Alleen de Fischer RC4 Worldcup SC heeft diezelfde kwaliteit. En dat maakt hem wat veelzijdiger voor een skiër die niet alleen korte bochten wil carven, maar lekker door een gebied wil rondtouren op deze ski’s.

Soepel

Wat opvalt is dat deze ski relatief makkelijk buigt. Waar de meeste slalomski’s toch kort en stijf zijn, is deze wat soepeler en daardoor ook mooi rond te skiën. Andere slalomski’s ook, maar niet op lage snelheden. Deze ski kan dat wel erg goed. Dus je hoeft nooit meer schrapend en slippend naar beneden als je het wat rustiger aan wil doen qua tempo.

De demping is erg goed in deze ski en de stabiliteit ook. Zelfs in dikke zware slush wijkt de ski niet van zijn lijn, ondanks de schijnbaar zachte karakteristieken. Die betekenen overigens niet dat de ski het laat afweten als je ze als een bezetene over een ijzige steile piste jaagt. In tegendeel: kans is dat je als eerste beneden bent en op de meest gecontroleerde manier.

Conclusie

Een echte topski in dit segment voor wie wat meer wil dan alleen palen rammen. Maar is die kwaliteit hoog genoeg om het aanzienlijke prijskaartje van deze ski’s te rechtvaardigen? Voor mij persoonlijk niet. Ik heb liever een qua eigenschappen zeer vergelijkbare ski (de eerder genoemde Fischer) voor 400 euro dan deze Stöckli voor het dubbele.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 comments on “Review: Stöckli Laser SLAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *