Review: Völkl Code L

Modeljaar: 2017-2018
Taillering: 124-76-105
Lengte: 178
Radius: 18,2 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, tip-rocker, UVO

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

Om verwarring te voorkomen: dit is technisch exact dezelfde ski als de ‘Code Speedwall L UVO’ van seizoen 2016-2017, alleen de naam en de print zijn aangepast. Völkl noemt deze lijn ‘all-mountain race’, ikzelf zou het gewoon een allround pisteski noemen. Met de mooie constructie (sandwich sidewall, metaal, beetje rocker) is het met 76 mm onder de voet een pisteski die alles goed aankan wat je op die piste zoal tegenkomt.

Van ijs tot slush, van buckels tot corduroy – deze ski kan het allemaal. De ski is vrij torsie-stijf en heeft daardoor goede grip. Ook is ie niet de lichtste, dus hij knalt echt overal doorheen, is zeer lijnvast en stabiel. Het is echt een no-nonsense ski. Maar je moet wel wat techniek meebrengen, en liefst wat massa, om deze ski al die dingen te laten doen.

Niet voor lichtgewichten

Als je technisch gevorderd bent – vanaf zeg niveau 7 – kan je deze ski echt heerlijk skiën in alle omstandigheden op de piste. Hij carvet heerlijk stabiel. Is niet zo snappy als bijvoorbeeld de Racetiger Speedwall GS, maar het komt best in de buurt. Vooral het feit dat de ski wat breder is dan die consumenten race-latten maakt dat ie iets minder snel omkant. Maar als het gaat om stabiliteit, grip en demping presteert deze Code L gewoon heel goed.

Zelfs korte geslipte bochten maakt ie moeiteloos. Dat komt denk ik omdat de ski heel mooi in balans is en een hele constante buiglijn heeft. Maar het is niet de soepelste ski. Dus in harde buckels is ie niet heel vergevingsgezind en moet je er wel bovenop blijven zitten. En lichte skiërs zullen denk ik meer last ondervinden van de rebound dan wat zwaardere of krachtiger skiërs. Maar ook op minder hoge snelheden of in technische passages is de ski niet moeilijk te skiën, zolang je dus maar wat groter of krachtiger en vooral niet te veel beginner bent.

Conclusie

Een heerlijke allround pisteski. Stabiel als een GS, maar voor iets minder prestatiegerichte extreme kanthoeken en bochtfrequenties. En voor lichtere of minder ervaren skiërs niet optimaal.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

4 comments on “Review: Völkl Code LAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *