Review: Völkl Code S

Modeljaar: 2017-2018
Taillering: 122-74-104
Lengte: 173
Radius: 16,5 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, tip-rocker, tail-rocker, UVO

Deze ski is overjarig. Dat betekent dat hij technisch is veranderd of niet meer wordt gemaakt. Hij is vaak nog wel verkrijgbaar.

Over deze ski

De Code S is het iets smallere en iets kleinere broertje van de Code L van Völkl. Dat wil dus zeggen: een allround pisteski die vrij stevig is, niet erg licht, en die alle condities goed aankan. Houten kern, volledige sidewall, metaal, wat rocker… Alle ingrediënten zijn aanwezig.

Hij is in gebruik ook echt wat breder inzetbaar dan bijvoorbeeld de Racetigers, en een stuk subtieler dan de RTM’s (die wat mij betreft beter zijn voor het gooi- en smijtwerk, maar niet heel subtiel of technisch mooi te skiën zijn). Deze Code S heeft bovendien een radius die hem bij uitstek geschikt maakt voor wie geen keuze kan of wil maken tussen lange en korte bochten. Zolang je maar de input kan leveren, kan je er als skiër op weg.

Recht door zee

Verwacht geen lichtgewicht ski. Dat is ie gewoon niet. Speels is ie ook niet trouwens. Stabiel is ie wel, lijnvast ook. De grip is erg goed en zeker, de ski geeft veel vertrouwen. Hoewel de ski niet licht genoemd kan worden, is ie ook zeker niet heel stijf. De tip buigt makkelijk, waardoor je met de abruptheid van het indraaien een beetje een slome of juist een agressieve aanpak kan kiezen van de bocht. In wisselende omstandigheden wel zo fijn.

Het is toch al met al een ski die vooral dóór de sneeuw heen gaat, en niet er overheen of er omheen. Lichtgewichten zullen er niet heel blij van worden omdat de ski er dan mogelijk een beetje met je vandoor gaat. Maar heb je niveau 6 of hoger en een beetje kracht of massa, dan is het een weinig genoemde, maar zeer goede optie voor wie hard wil kunnen gaan op de piste, en door wil kunnen beuken ongeacht de condities.

Conclusie

Een niet zo lichte, maar daarmee zeer zekere ski voor een breed scala aan omstandigheden op de piste. Voor lichtgewichten niet ideaal, ook niet voor wie een speelse ski zoekt. Maar voor skiërs die een no-nonsense ski willen die er altijd voor ze is – dit is een prima optie.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 comments on “Review: Völkl Code SAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *