Review: Völkl Deacon 76

Modeljaar: 2018-2019
Taillering: 122-76-103
Lengte: 181
Radius: 19,4 m
Constructie: houten kern, volledige sidewall, twee lagen metaal, tail-rocker, tip-rocker, 3D UVO

Over deze ski

De Deacons volgen de Code op. Deze 76 is de opvolger van de Code L. Een stevige ski voor vaardige skiërs die op tempo naar beneden komen in alle typen sneeuw op de piste. Met metaal erin is het een vrij zware, serieuze ski. Niet heel erg speels op het eerste gezicht. Maar de rocker voor en achter loopt vrij ver richting de binding door. En dat maakt de ski eigenlijk verrassend speels.

Hoewel de radius van de ski vrij groot is, skiet de ski niet alleen maar grote bochten. Sterker nog, de echt lange doordraaiers krijg je alleen als je de kanthoek vrij extreem maakt. Dan pas krijg je dat het gerockerde deel van de ski gaat meedoen. Maar dat gaat de ski ook. Makkelijk van kant op kant, ondanks de relatieve breedte voor een pisteski. En dan nog skiet de ski kortere bochten dan je zou verwachten van een ski met deze radius.

Vrolijke allrounder

De rocker draagt dus bij aan een groot draaigemak en kortere geskiede carvebochten. Maar die rocker zorgt ook voor exceptionele handelbaarheid in kapot geskiede sneeuw, prut en flinke buckels. Ze haken nooit en skiën vloeiend door alles heen. Geslipt of gesneden, deze ski maakt rotsneeuw of slecht zicht leuk om in te skiën. Misschien nog wel leuker dan keiharde pistes.

Want als je ze dan vol kan carven zijn ze heerlijk, maar als dat niet lukt, zijn ze minder lijnvast dan heel wat andere ski’s van dit kaliber. Niet dat ze onstabiel worden, maar je ervaart hier wel echt een trade-off voor de kwaliteiten in lastige sneeuw. Het is geen race-ski, dat is zeker. Het is wel een responsieve, makkelijk te skiën lat met een erg hoog niveau. Energie genoeg, maar ook controle. En dat is een zeldzame combinatie. Vooral in slechte sneeuw.

Conclusie

Een ski die heel veel mensen zal aanspreken. Erg allround. Geen racer, maar wel de grip op harde sneeuw en de controle in alle soorten sneeuw op de piste. Let op: deze ski bestaat in het groen en in het zwart, maar het is echt dezelfde ski. De ‘Pro’-versie is wel echt anders: stijver en met een raceplaat.

Scores

Stabiliteit
Kantengrip
Vergeving
Rebound
Demping
Korte bocht
Lange bocht
Hoge snelheid
Lage snelheid
Drijfvermogen

0 reacties op “Review: Völkl Deacon 76Voeg die van u toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *